Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ruralnamasina

Marketing

Dnevnik jedne šiparice, 3.dio

Dragi dnevniče, ćao!

Znaš da ti se javljam svaki puta kad se u mom životu desi nešto zanimljivo. Zato sam i pisala dvaput ali mislim da je krenuo moj uspon prema boljem životu, da budem kao oni sa tevea. Vako, pobjegla sam od majke i babe. Kul jelde? Majda je rekla da je to sad fakat u modi i da to svi rade pa eto!! Majda je to isto uradila. Ošla je od kuće u neki grad, Orašje. Ona je našla nekog frajera koji je član sekte kojoj je simbol raspoznavanja kako ona kaže, tragovi uboda na rukama, i puše neki duvan koji jako smrdi i sami ga motaju. Valjda ne znaju da ima da se kupi na trafici smotan duvan, šta li? Al to sad nije bitno. Uglavnom ta sekta je imala stožer u Orašju, al sad su preselili u Gandžu. Tamo ju je neki tip Salko izvuko iz sekte i odveo sebi u kuću i da mu radi u disku. Majda me nagovorila da pobjegnem, pa mi je onda predložila da dođem u Gandžu kod nje jer super živi. To je ja mislim negdje u Americi jer znam da se mora neka voda prijeć. Nisam imala kuda otić pa sam ošla kod Majde i njenog momka.

Super mi je ovdje. Ne gledam više emtivi, kaže Majda da je njen momak Salko reko da u toj muzici kod nas nema para, a pare su jako bitne za život. Ja o tome nemam pojma, a on ima puno para. Ne znam odakle mu a i ne zanima me. Majdin momak je super. Tako je pametan. Kaže mi Majde da puno čita. Kad priča ja ga ništa ne razumijem, ali priča lijepo ko doktor Hazim koji mi je majku liječio kad je obolila od upale promaje. On ima puno para i vodi disko koji se zove ''Noćna dama'' i jako je kul. Stalno sviraju turbofolk. Baš mi je super. i Salko je super i sviđa mi se! Al ne smijem mu ništa reć zbog Majde. Salko u svom disku česti ima muziku uživo, al meni se više sviđa kad puste muziku i dovedu plesačice jer bolje zvuči.

Moj san da postanem pjevačica se još nije ostvario ali ne razmišljam puno o tom ovih dana jer Majda ima ogroman teve i velike zvučnike na kojima stalno piči turbofolk pa nam je ludo! Evo sad sam pogledala pjevače koji su mi bili najbolji prije i primjetila da oni više nikako ne pjevaju na beenu. Ne znam šta ima se desilo valjda im se više ne da.

Toliko od mene dnevniče pisat ću valjda opet nekad kasnije.

Baj,baj i pozzzzzzz. (Tako Salkan pozdravlja i baš mi je slatko:-)


Post je objavljen 02.03.2007. u 23:28 sati.