Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Cvjetni trg: potpisi idu, Split: privremeni uspjeh!

Free Image Hosting at www.ImageShack.usDanas sam, kao obični građanin-aktivist a ne kao glavni tajnik stranke, stajao tri sada na štandu, na kojem smo prikupljali potpise protiv devastacije Cvjetnoga trga, u organizaciji inicijative Pravo na grad. S obzirom da zbog oka teže čitam i radim za računalom, pomislio sam, ajde da malo budem među ljuidima! party No nisam baš dobar dan izabrao: kiša, vlažno, relativno hladno (kad smo već na toplinu navikli kada je zapravo neprirodna!), nismo mogli biti na trgu, nego u prolazu Harmica. Prikupili smo stotinjak potpisa za ta tri sada - sveukoupno je do danas prikupljeno 28.000.

Stavljam jednu slikicu snimljenu mobitelom prije mjesec dana, jedan sunčani zimski dan: roditelji s dječjim kolicima na Cvjetnom. Usput: stalno sam pokupavao postaviti fotografije preko "blogspremnika", ali ništa, ne trza, fotografiju kao spremi ali ju ne prepoznaje. Danas sam je uspio uploadati pomoću imageschacka. Da li će stvarno dobro izgledati, mumo videli! Valjda ću se s vremenom izvještiti, da mi to bude rutinski. rolleyes Inače nisam vizualni tip, znam samo brbljati. no

Sutra (subota) od 14 do 17 sati ću istim poslom biti na Glavnom kolodvoru (ispred ullaza u Importane centar, ili, kako ja kao stari Zagrebpčanin još uvijek običavam reći, "pothodnik", na silne šoping centre teško se privikavam, a posebno nikad nisam siguran koje je Importane "centar" a koje "galerija" - da čuj, ružni neboder koji se zove galerija! headbang )

A u Splitu su eto uspjeli privremeno zaustaviti namjere devastacije centra. Na Gradskom vijecu Splita je prije nekoliko dana(zasad) obustavljeno usvajanje "izmjena i dopuna Provedbenog urbanistickog plana povijesne jezgre Splita", protiv kojih je pokrenuta peticija sa zahtjevom za pomno urbanisticko planiranje u skladu s najvisim standardima struke i interesima odrzanja karaktera prostora od najvise kulturne vrijednosti. Pogledajte članak u Jutarnjem.

Peticija: Podrzimo urbanizam - sacuvajmo Dioklecijanovu palacu



Post je objavljen 02.03.2007. u 19:50 sati.