Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/natanervozis

Marketing

Čitala sam sinoć knjigu "Prorok" Kahlila Gibrana ,i ljudi moji ja sam totalno pod dojmom.....moram s vama podijeliti jedan citat:
Citat govori o prijateljstvu, što je ono u svojoj biti:

"Vaš je prijatelj zadovoljenje vaših potreba. On je vaše polje koje zasijavate ljubavlju, a žanjete sa zahvalnošću.On je vaša trpeza i vaše ognjište. Jer, dolazite k njemu gladni, i išćete od njega spokoja.
I kad on šuti, vaše srce ne prestaje osluškivati njegovo srce.Jer, bez riječi , u prijateljstvu, sve se misli,sve čežnje, sva išćekivanja rađaju i dijele s radošću koja se ne izvikuje.
Kad se opraštate s prijateljem , ne žalostite se; jer što najviše volite u njemu može biti razgovjetnije kad je odsutan, kao što je planina planinaru razgovjetnija iz doline.
I neka u prijateljstvu ne bude druga svrha nego produbljivanje duha. Jer, ljubav koja traži išta drugo do očitovanja vlastite tajne nije bačena ljubav , nego bačena mreža:hvata samo što je beskorisno.
I neka vaše najbolje bude za prijatelja.
I ako mora upoznati vašu oseku, neka upozna i vašu plimu.
Jer, što vam je prijatelj da biste ga tražili da s vama ubija vrijeme? Potražite ga uvijek da oživite vrijeme.
Jer, njegovo je da vam ispuni potrebu, a ne prazninu.
I neka u slatkoći prijateljstva bude smijeha, i diobe radosti.
Jer, u svježini sitnica srce nalazi svoje jutro i okrepljuje se."


Nadam se da će i u nekim od vas probuditi vulkane ljubavi za dragog prijatelja...meni u ovom trenutku neopisivo fali moja Zara koja je tamo dole, u dalekoj Australiji.....

Post je objavljen 02.03.2007. u 12:28 sati.