Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

VRATITE NAM BRITNEY SPEARS!


Prije samo par godina Britney Spears nastupila je na jednoj od dodjela nagrada zajedno s kolegicama Aguilerom i Madonnom. Taj nastup ostat će zapamćen ako ne po tome što je na sceni spojio dvije najveće pop zvijezde, onda zbog njihovog neponovoljivog poljupca, nakon čega su snimke i fotografije istog preplavile medije i napravile pravu senzaciju, s kojom se može mjeriti tek Justinovo trganje grudnjaka Janet Jackson.
Ako se netko još uvijek sjeća nastupa, sigurno se sjeća izraza na licima Mary J. Blige, 50 centa, Eminema, Justina Timberlakea i ostalih. Svi su znali da pred njima stoji zvijezda. Veća od svih njih zajedno. Madonna je poljubila i Aguileru, međutim nikoga to nije zanimalo ni upola kao poljubac Spears-Madonna. I to zapravo nije ni najmanje čudno. Uz sav raskošan Aguilerin "talent", sposobnost transformacije na svakom sljedećem albumu (što je po mom mišljenju više odraz nedostatka osobnosti, negoli raznolikosti talenta, jer svi znamo tko je talentiran tko ne), uz sposobnost da vrišti pjesmu na sav glas i natpjevava se sama sa sobom, Britney ju je tukla za milijune albuma. Ispričavam se, za NEKOLIKO DESETAKA MILIJUNA ALBUMA.
26 milijuna prodanih primjeraka prvog albuma, 22 drugog, 15 trećeg i 10 četvrtog. Čak i u svojoj najlošijoj prodaji, Britney je u stanju zasjeniti sve aktualne izvođače i njihove nazovi-hit albume.
Razlog tome djelomično leži u tome što je Britney uvijek zračila nečim posebnim. Curice su joj se divile, dečki su htjeli biti s njom, stariji izvođači su se divili njenom duhu, scenskim nastupima, njenom bezbrižnom i razigranom pristupu svemu što je radila. I sama je nekoliko puta priznala da se ne voli shvaćati previše ozbiljno. Želi se zabavljati i raditi ono što voli. I to je radila dobro. Na stranu njezine vokalne sposobnosti (o čemu bi se isto dalo raspravljati, jer ja recimo više volim čuti nju, nego Aguilerine vokalne pogledajte-kako-super-pjevam egzibicije, te neprestano ponavljanje jedne te iste interpretacije, koju god pjesmu da pjeva), ali ona je bila showwoman u svakom smislu te riječi. I nije bilo osobe koja u tom razdoblju nije poznavala neke od njenih najvećih hitova.
Teško je itko tada mogao zamisliti da će ista ta osoba za samo nekoliko godina iza sebe imati dva propala braka, dvoje djece, te nekoliko živčanih slomova. Da će prijateljevati s Paris Hilton, nekontrolirano partijati, ne odijevati donje rublje dok izlazi iz kuće, histerično napadati ljude oko sebe, psujući na njih, vičući nasred ceste. Obrijane glave.
Nadajmo se da će i ta faza uskoro proći. Jer želimo ju natrag.


Post je objavljen 01.03.2007. u 18:39 sati.