Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lazanje2

Marketing

Internet šops i dostave - jeftino NE

Ja volim kupovati online. Pogledas ponudu, ulogiras se, odaberes, platis kreditnom paypalom virmanom ili sličnim i ostavis adresu za dostavu. Isto tako forumi su prepuni jeftinih stvari i pogotovo za motor često tako kupujem. Kontaktiras prodavaca, ulogiras se u telebanking, platis i cekas dostavu.

E pa fakin dostave idete mi na spolni organ. Kao prvo dolazite BEZ NAJAVE uvijek oko 9 sati ujutro. Koga ima ikad doma u 9 ujutro. Nikad nikoga. Jel toliki problem dostavljati i poponevnim satima? Ne shvacate gdje je tu problem? E kmetovi sad cu vam ja objasniti.

Prvo diskont24. Odes tam da kupis nesto, 99% šansa je da toga nemaju, ali ako platis danas + dostavu, dobijes za 2 dana. Dakle odes tamo, proizvod je raspoloživ, ALI ne baš sad. Nadoplata za dostavu lagano u mom slucaju preko 15% ukupne cijene proizvoda.

Odvojis slobodno vrijeme, platis gorivo i amortizaciju auta novcima koje si zaraidio bas tako da odvojis vrijeme i uložiš trud, znanje, živce i sposobnosti da bi platio dostavu tim istim novcima koje da bi zaradio moras uložiti svoje vrijeme, znanje, živce, sposobnosti i trud.

No tu ulaze u igru bajne dostave i njihovih 9 ujutro poznatije kao vrijeme kad ulažeš znanje, sposobnosti, živce i trud da zaradiš novce kojima bi trebao platiti dostavu. Naravno da nitko nije doma i jedino što preostaje je doći na njihovo centralno skladište poslijepodne. Ta skladišta su obično u rubnim dijelovima grada poput Jankomira, Dugog Sela ili Buzina. Te lokacije su mi toliko usput da treba prijeći dodatnih cca 50km s autom da se to pokupi.

Znaci treba platit gorivo i amortizaciju auta novcima koji se zarađuju odvajanjem vremena i ulaganjem znanja, spoobnosti, živaca i truda, te odvojiti vrijeme da se u rush houru to obavi.

Računica na kraju je poražavauća samo zato što neki manager koji se brine o organizaciji dostava je manje sposoban nego što bi trebao biti. Stoga očito je da se nepotizmom dolazi do radnog mjesta pa očekujem da se i slijedeći put ovako nešto ponovi. Ja sam prestao brojati 5-i put kad mi se to dogodilo tako a to je bilo pred 2-3 dostave.

Baj
Lazanje


Post je objavljen 01.03.2007. u 17:54 sati.