Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

NOVI SINGLOVI


BEYONCE feat. JAY-Z Upgrade U
Već tijekom prvog preslušavanja albuma, Upgrade U je bila pjesma koja se izdvajala i koja je na sebi nosila etiketu "potencijalni hit". Nakon nekoliko mjeseci slabijeg emitiranja pjesme na radio stanicama i nemogućnosti da ostvari veće pozicije zbog aktualnosti hita Irreplaceable, ovaj tjedan pjesma je dobila i svoj video zapis. I to kakav! Beyonce jede dijamante, zamijenjuje ulogu s Jay-z-jem, spava na zlatu, okružena skupocjenim nakitom. Napokon nam je pokazala svoju svakodnevicu, jer tko zapravo vjeruje da su oni "obični ljudi".
Pjesmu između ostalih potpisuju Beyonce, dvije članice njene familije, te naravno Jay-z. Produkciju potpisuje Swizz Beatz, koji je producirao nekoliko pjesama na albumu B'Day.
OCJENA: 4+


MONICA Sideline Ho
Nakon neuspjeha prva dva singla (Everytime Da Beat Drop i A Dozen Roses), te loše prodaje albuma, treći singl s albuma The Makings of Me. Pjesma koja trenutno ostvaruje pristojan broj emitiranja na američkim radio stanicama, međutim opet je daleko od najbolje pjesme s albuma. Koliko god album u cjelini bio nezanimljiv, teško je ne primjetiti upravo niz loših odabira singlova, pogotovo njihov slijed. Jer album ima nekoliko dobrih trenutaka (Why Her, Hell No feat. Twista, te bonus Thank For Tha Misery).
Sideline Ho nije potrebno previše opisivati. Sam naziv pjesme zapravo jasno daje do znanja o kome je riječ. Međutim takav riječnik, a i sama ta situacija potpuno je neshvatljiva. Djevojka koja je nekad pjevala stihove poput "sent from above/angel of mine", naziva neku djevojku "usputnom kurvom". Iako je iz pjesme jasno da je u cijeloj toj situaciji, pa tako i s ovom pjesmom, kad se sve zbroji i oduzme upravo Monica ta koja izvlači deblji kraj. Prevarena je od strane svog muškarca, ali i od strane svoje diskografske kuće.
OCJENA: -3






Post je objavljen 01.03.2007. u 16:14 sati.