Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Zagrebačka korizmena ponuda

Na IKA stranicama našla sam i izvrsnu korizmenu ponudu, jedino se teško odlučiti između svih tih prijedloga, jer se baš svi (kao za inat) događaju istim danom - srijedom (i to kad i naša molitva srijedom u Palmi!) Osjećam se kao onaj magarac, između dva plasta sijena, jedino što ih ja ovdje imam preko nekoliko:

Prijedlog br. 1

Večeras sam bila i na zanimljivoj tribini v. Antona Tamaruta, u Frankopanskoj, koji je bio organizirao i adventska predavanja, a ovom prigodom - korizmene tribine!

U vjeronaučnoj dvorani crkve Sv. Vinka Paulskog u Zagrebu (ulaz iz Varšavske) od 28. veljače do 28. ožujka održavat će se "korizmeni susreti srijedom". Susreti počinju u 19.30 sati, a vodit će ih dr. Anton Tamarut.

Mr. Antun Sente govorit će o mladima kao pastoralnom izazovu zagrebačke Crkve na susretu 28. veljače.

Mediji između potrebe, zabave i obmane bit će tema izlaganja vlč. Antona Šuljića 7. ožujka.

Dr. Željko Tanjić govorit će o duhovnoj situaciji našeg vremena i njenim uzrocima na susretu 14. ožujka.

O kršćaninu u javnom životu govorit će 21. ožujka dr. Stjepan Baloban.

Na posljednjem susretu 28. ožujka dr. Tonči Matulić održat će predavanje "Bioetički izazovi i pitanja".

Prijedlog br. 2

Zagreb, (IKA) – U dvorani ispod samostana Bl. Augustina Kažotića, križanje Vukovarske i Ivanićgradske na zagrebačkoj Peščenici, tijekom korizme srijedom u 19.30 sati priredit će se sedam predavanja. Okvirna tema susreta "Korizma na Peščenici" bit će "Gdje ti je Bog tvoj?".

Kroz sedam korizmenih srijeda predviđena su predavanja: u srijedu 21. veljače "Noć kad sam se borio s Bogom!" (Tomislav Kraljević); u srijedu 28. veljače "Na koji se način pobjeđuje osjećaj Božje udaljenosti?" (Mladen Horvat); u srijedu 7. ožujka "Je li moguć život bez kršćanskog Boga?" (Anto Gavrić); u srijedu 14. ožujka "Zašto si mi tako malo mjesta dao u pjesmama svojim?" (Anto Bobaš); u srijedu 21. ožujka "Moramo li biti poput nevjernog Tome?" (Dario Tokić); u srijedu 28. ožujka "Bog u mom životu!" (Piotr Maj) i u srijedu 4. travnja "Tko je Isus za nas danas?" (Tomislav Kraljević).

Župa Kažotić

Prijedlog br. 3

Predstavljanje knjige Chiare Lubich "Umijeće ljubavi"

Zagreb, (IKA) - Pokret fokolara priređuje predstavljanje knjige Chiare Lubich "Umijeće ljubavi" u srijedu, 7. ožujka u 19 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, u Zagrebu.

O knjizi će govoriti: Valeria Ronchetti i Giuseppe Di Giacomo, osobni izaslanici Chiare Lubich; dr. Ivan Šaško, pročelnik katedre za liturgiku KBF-a u Zagrebu, i dr. Vladimira Velički, profesorica Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.

Program će voditi Anja Šovagović-Despot, dramska umjetnica.







Post je objavljen 28.02.2007. u 22:51 sati.