Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rija007

Marketing

Nevjerojatno!

Četiri minute dijelile Terryja od smrti!
Photobucket - Video and Image Hosting
Iako je u nedjelju bio blizu smrti, Chelseajev kapetan John Terry će po svemu sudeći već u subotu opet na nogometni teren.

Liječnička ekipa Chelseaja je nakon konzultacija s najboljim stručnjacima za neurokirurgiju u Londonu dozvolila kapetanu 'bluesa' da trenira. U finalu Carling kupa u nedjelju, poslije sudara s defanzivcem 'topnika' Vassirikijem Diabyjem, stoper engleskog prvaka ostao je ležati bez svijesti i samo je pravovremenom intervencijom liječnika spriječeno najgore.

Najzaslužniji za to što je izbjegnuta velika tragedija bio je fizioterapeut Arsenala Gary Lewin. On se u trenutku sudara nalazio iza gola gdje je ukazivao pomoć jednom igraču Wengerove momčadi. Kada je vidio da se Terry ne miče, odmah je priskočio u pomoć i odblokirao njegove dišne puteve.

Neurokirurg je priznao da je engleski reprezentativac imao veliku sreću i da je samo pravovremenom intervencijom stručne službe ostao na životu.

'Mozak može funkcionirati samo četiri sekunde prije nego što registrira da postoji ozbiljna disfunkcija u organizmu. Od tog trenutka samo četiri minute unesrećenog dijele od smrti. U ovom slučaju najbitnija je bila Lewinova intervencija', objasnio je stručnjak iz londonske bolnice.

Terry je izjavio da se ničega u vezi s nesrećom ne sjeća. Poslije ukazane pomoći u bolnici otišao je do svlačionica Arsenala na stadionu u Cardiffu kako bi fizioterapeutu Lewinu osobno zahvalio što ga je spasio. Potom je zajedno s igračima u jednom klubu proslavio osvojeni pehar Liga kupa.

'Da postoji naslov za najjačeg i najizdržljivijeg, trebalo bi ga dati Terryju', rekao je vratar 'bluesa' Peter Cech koji je nedavno doživio sličnu nesreću, a zbog koje je imao operaciju lubanje i još uvijek brani sa štitnikom za glavu.

Post je objavljen 28.02.2007. u 11:52 sati.