Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

SVINJSKA KUGA U KOMLETINCIMA I LUDBREGU

U jednom dvorištu u Komletincima nedaleko od grada Otoka u Vukovarsko-srijemskoj županiji jučer popodne potvrđena je pojava svinjske kuge.

Svinjskom kugom u tom komletinačkom dvorištu zaraženo je 18 svinja koje će sutra biti usmrćene, a zaražena dvorišta dezinficirana i sanirana. Sumnja se u pojavu svinjske kuge i u Privlaci, također na području grada Otoka, te u Apševcima u tzv. srijemskom trokutu i Bošnjacima nedaleko od Županje. U Bošnjacima je u kanalu uz cestu pronađena mrtva svinja sa simptomima na koži tipičnima za svinjsku kugu. Od svinja za koje se sumnja da su zaražene uzeti su uzorci krvi te poslani na analizu čiji se rezultati očekuju tijekom današnjeg poslijepodneva.

Rezultati analize krvi uzeti prije nekoliko dana od svinja iz nekoliko otočkih dvorišta su negativni. Na području grada Otoka svinjska kuga pojavila je početkom prošloga tjedna te je do sada u tom gradu ubijeno 100 svinja iz nekoliko dvorišta. Svinjska kuga danas je potvrđena i u Varaždinskoj županiji na području Kapele Podravske i Poljaneca nedaleko od Ludbrega. U tim je mjestima od svinjske kuge oboljelo 57 svinja.

::IZ MEDIJA::
Svinjska kuga u Komletincima i kod Ludbrega (Dnevnik.hr)

Post je objavljen 28.02.2007. u 11:13 sati.