Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

MESO LEŠINA JUNADI PRONAĐENO U OKOLICI ĐAKOVA NIJE DOŠLO DO LJUDI

Nakon što je utvrđen identitet osobe koja je ilegalno odlagala goveđe lešine na polju pokraj Satnice Đakovačke, a riječ je o Ivanu Bogdanoviću iz Gorjana, danas se priopćenjem oglasilo i Ministarstvo poljoprivrede.

Ministarstvo izvještava o provođenju veterinarskog nadzora, pri čemu se ističe da je Bogdanović sve priznao.

“Osoba je veterinarski tehničar bez zaposlenja i posao je organizirao tako da je skupljao lešine goveda, a ostali mještani iz okolice znaju za postojanje tog odlagališta te neki i sami dovezu lešinu na mjesto ako je životinja veća. Njegova zarada je u koži koju je prodavao za 200 kuna. Sa svježijih lešina meso je skidao i davao uzgajivačima pasa i Zoološkom vrtu u Našicama za 5 kuna po kilogramu ili je meso poklanjao”, ističe se u priopćenju.

Dodaje se kako je utvrđeno da nije bilo nikakve mogućnosti davanja toga mesa za ljudsku upotrebu. Konačno je potvrđeno i da su na oranici dvije jame, od kojih je jedna već napunjena lešinama i zatrpana, a punjenje druge bilo je u tijeku kada je slučaj otkriven. U jamama je ukupno 50-ak uginulih goveda.

“Pristup jamama je bio koliko-toliko pod kontrolom jer je uz njih stalno bio vezan pas čuvar, a obavljala se i povremena sanitacija bacanjem vapna. Najviše lešina odlagalno je s farme muznih krava u Đakovačkoj Satnici i farme jednog uvoznika teladi i junadi, od kojeg potječe rumunjska markica pronađena na uginulom govedu”, navodi se u priopćenju. Ujedno je danas nastavljen nadzor na farmama muznih krava u Đakovačkoj Satnici.

::IZ MEDIJA::
Meso lešina nije došlo do ljudi (Jutarnji list)

Post je objavljen 28.02.2007. u 08:57 sati.