Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

BOLIVIJU POGODILE NAJTEŽE POPLAVE U POSLJEDNJIH 25 GODINA

Stanovništvo bolivijske zapadne ravnice pogodila je najteža poplava u posljednjih 25 godina. Poginulo je najmanje 35 ljudi, a 69 tisuća ljudi ostalo je odsječeno od ostatka zemlje. Vlada priprema hitnu evakuaciju s poplavljenih područja.

Voda je odnijela dijelove autocesta pa stanovnici nisu u mogućnosti napustiti poplavljena područja. Na sjeveroistoku pokrajine Beni utopilo se čak 22 tisuće grla stoke. Na televizijskim snimkama pokrajine Beni iz vode jedva vire krovovi kuća i vrhovi viših stabala. U susjednoj pokrajini Santa Cruz poplavljeno je više od 210 tisuća hektara obrađenih poljoprivrednih površina, što je oko 20 posto ukupnih obrađenih površina.

Ujedinjeni narodi pozvali su u pomoć Japan, Francusku, Španjolsku, Italiju, Argentinu, Čile, Venezuelu, Peru, Brazil i Sjedinjene Države. Beni je jedan od najnižih bolivijskih pokrajina i u posljednjih nekoliko mjeseci pogođena je velikim kišama. Jedna od bolivijskih najvećih rijeka, Mamore, nabujala je i prepolovila zemlju na dva dijela. Ne padne li u skladu s očekivanjima razina vode tijekom vikenda postoji opravdana bojazan kako će voda ugroziti Trinidad.

Post je objavljen 25.02.2007. u 10:18 sati.