Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Srbija nije počinila genocid u BiH – a ne ja sam

Image Hosted by ImageShack.us

Sramota, pod taj zajednički nazivnik smještam cijelu ovu farsu oko oslobađanja Srbije (političkog vodstva) od bilo kakve odgovornosti za genocid u BiH. Haaško licitiranje sa pojmom genocida je upravo - gadljivo. Tamo gdje i slijepac vidi da je genocida bilo, tamo gdje i slijepac vidi namjeru zatiranja cijelog naroda, tamo gdje i slijepac vidi usmjerenu ubitačnu mržnju – tamo međunarodna zajednica, Haag i Europa planski ne vide - ništa.

Isto kao što i početkom 90tih nisu vidjeli - ništa. I isto tako nisu poduzeli - ništa. I onda, isto kao i danas, oni su Bosni i Hercegovini okrenuli leđa. I onda, isto kao i danas, oni su Hrvatskoj okrenuli leđa. I onda, isto kao i danas, oni su Srbiji i Miloševiću išli na ruku.
I onda, isto kao i danas, oni su – kupoprodavali.
Trgovina sa Srbijom se nastavlja ispod stola, vi nama Kosovo, mi vama onu nacističku tvorevinu Republiku Srpsku i onda smo kvit, a narod ko jebe. A ubijene, a silovane, a raseljene, a žrtvovane, ko ih jebe.
Miloševića danas više nema, vrag ga uzeo sebi, ali svijet i dalje Srbiji ide na ruku. Upravo je nevjerojatna lakoća s kojom se ta zemlja izvlači od bilo kakve odgovornosti i suočavanja sa vlastitim krvlju umazanim rukama. Od katarze koju bi taj narod i država trebao itekako proći – neće biti ništa. Štoviše – oni su nagrađeni. Karadžića i Mladića kao uvjete u pregovorima - više nitko ni ne spominje.
Javier Solana s upravo užasavajućim licemjerjem gotovo ponosno govori o ´modernom pristupu´ haške osude koja za genocid nije kolektivno osudila narod već pojedince. Pazite tu frazu - ´moderan pristup´! To što taj njegov ´moderan pristup´ abolira najveći zločin i zločince od II. svjetskog naovamo – to ništa.
Sramota je kako Solana i drugi EU dužnosnici ovu sramotnu i poraznu presudu prikazuju kao vlastiti trijumf. Mazanje očiju! Upravo kao što je nizozemska vlada medaljama za hrabrost odlikovala onaj kukavički bataljun UN-a. Bataljun koji je narod Srebrenice predao u ruke koljača dobija medalju za hrabrost, a njihova vlada od vlastite sramote gradi auru junaštva. Potemkinova sela! Laž, laž i samo laž!!
Eto kako nas Europa vidi. Eto kako Europa i svijet misle graditi budućnost Balkana - na laži. Na laži kojom prikrivaju vlastitu nesposobnost i kukavičluk! Kukavice!

A tko su pak ti zločinački pojedinci koji su haračili Hrvatskom i BiH, to valjda ostaje nepoznato? Genocid u BiH se dogodio a počinili su ga valjda Japanci, svemirci, pingvini, štoli?! Nepoznat netko je malo pošizio pa mu onako došlo tamanit ljude po BiH, ali bez ikakve loše namjere?
Sve je moguće, bilo tko je to mogao napraviti, moja baba je to mogla napraviti, SVI su to mogli napraviti, ali ne i Srbija. Ne daj bože da je srpska politika imala kakva udjela u tome. Bože svašta i meni na um pada, pa kako bi srpska politika ikakve veze s tim mogla imati? Baš svašta. Ma sramite se, kukavice!


Post je objavljen 27.02.2007. u 19:23 sati.