PAŠTA S TUNOM
Za pripremu umaka potrebni su vam sljedeći sastojci:
KONZERVA TUNE ili možete koristiti i svježu tunu koju baš i nije lako naći na tržnici jer je vjerovatno odplivala do Japana.
KONZERVA RAJČICE talijanska jer je Talijani imaju u izobilju tako da se gađaju sa njom ili možete koristiti prelijepi nizozemski paradajz raspoloživ u dućanima u vašem susjedstvu jer ga Nizozemac ne bi pojeo ni za živu glavu.
GLAVICA ČEŠNJAKA koju će te naći lijepo zapakiranu sa deklaracijom na kojoj piše mejd in čajna.
LOVOROV LIST ako ste u Dalmaciji možete ga ubrati ako niste dobar je i ovaj sasušeni koji se prodaje u vrećkama.
RUŽMARIN ako ga nemate u svojoj blizini provjerite odjeću koju ste nosili zadnji put na nekoj svadbi pa možda nađete kakvu zaostalu sasušenu grančicu uredno zamotanu sa zastavicom crven, bijeli, plavi, to je ona zastava ispod koje se daje zakletva da je građanin hrvatske spreman dat' život za boljitak nacije, sustanara i gostiju.
DJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE to ulje bi trebalo biti odgorčeno odvajanjem koštica prije hladnog prešanja i ono je najbolje za analno razdjevičavanje ali čisto sumnjam da ste sposobni doći do tog ulja pa se možete sasvim uredno koristiti talijanskim maslinovim uljem na kojem se nalazi slika djevice marije ili nešto slično i na njoj piše "lajk a vrdžin" ili nešto slično tomu al' na talijanskom. (ako ne znate talijanski slobodno se obratite cvebi jer ona rastura i talijanski i latinski)
PERŠIN koji za sad ne uvozimo jer raste ko korov.
PRIPREMA:
Nasjeckate glavicu kineskog češnjaka i 2/3 tog nasjeckanog češnjaka popržite na talijanskom maslinovom ulju.
Nakon što češnjak pozlati dodajte konzerviranu tunu koja je ko zna od kud došla i koju ste ocjedili od ulja ako nije u maslinovom ulju (al' pošto ja znam da moji čitaoci nemaju para za tunu u maslinovom ulju onda preporučam da odvojite ulje od tune)
Dodate nakon toga listić dva lovora, posipate ružmarina malo promješate i onda fljusnete unutra talijanske pelate ili još bolje sjeckanu rajčicu.
Posolite i pustite da se krčka, prije zgušnjavanja dodate onu preostalu trećinu češnjaka i peršin (svježi a može i sušeni).
Što se tiče tjestenine, Barrila je ok, najviše iz tog razloga što je navodno jede Pavaroti a kad ga čo'ek vidi onako lepog okruglog i još k tome peva čak i bolje od šlagerpevača što je teško ali ipak moguće.
Pogledajte na sat i zviznite tjesteninu u kipuću zasoljenu vodu i štopajte vrijeme koje je otisnuto na kutiji, to vrijeme je al dente, tako da ipak za svaki slučaj probate tjesteninu nakon isteka vremena kuhanja jer bi se moglo dogodit' da vam zakrcka pod zubima.
Svi vi koji znate kuhat probajte ovaj recept pa mi recite dali vam se čini ok, vi koji ne znate kuhat probajte skuhat po ovom receptu pa će te vidjet da kuhanje nije neka baba roga.
Vi, drage dame, koje ne znate kuhat a hoćete uhvatit' kretena koji zna kuhat jedan savjet:
Zavirite mu u kuhinju i provjerite sljedeće:
1. Čistoću kuhinje i oštrinu noževa.
2. Ako mu kuhinja blista od čistoće ili ga često posjećuje majka ili ne voli oralni sex.
3. Ako su mu noževi tupi i kuhinja mu blista zacijelo je peder!
4. Ako su mu noževi oštri a samo radne plohe čiste onda ste došli kod mene, tad b'ežite glavom bez obzira jer se nalazite u životnoj opasnosti!
Vaš Šlagerpevač
Post je objavljen 27.02.2007. u 09:01 sati.