Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinchy018

Marketing

Na dnu svake duše postoji skriveno blago...
...koje samo ljubav može iznijeti na vidjelo!

Većina vapi za komadima s naslovnice ili barem glavnom facom u škvadri. No za pronalazak srodne duše treba zaviriti malo dublje. Ne postoji bezveze bajka o poljupcu koji žabu krastaču pretvara u princa. Isto se događa i u životu.

Uostalom, oni koji su iskusili sretnu vezu, znaju da su svakim novim danom pronalazili nove vrijednosti u sebi i dragom im biću. Na dnu svake duše postoji toliko toga što može usrećiti drugu osobu, samo treba poljubac koji će to potaknuti.


Ne možeš kontrolirati tko će te voljeti…
... i biti dobar prema tebi!
…ali zato oni koji te vole već jesu dobri prema tebi! I to je super! Tvoj prijatelj neće biti baš svatko za koga pomisliš da bi ti 'trebao' biti prijatelj (jer slušate istu mjuzu, isto se oblačite ili zajedno ne podnosite Tinu iz III. b). Stoga, ako se dogodi vibra između određene osobe i tebe– super, ali ako prijateljstvo ne procvjeta – i to je u redu jer jednostavno niste postigli sklad.


Kad ljubav hoće govoriti, razum mora šutjeti...
Spinoza

Kada se voli, onda se voli! Onda nema: 'Volio/voljela bih te kad bi…' Uz pravu ljubav ide i dobro i zlo (najčešće se 'zlo' odnosi na 'njegove karirane košulje koje ti idu na živce, a on ih obožava' ili na 'njezin grozan običaj da pred tvojim frendovima prepričava kako ste jučer bili zajedno u shoppingu').

Naravno, zlo koje može ljubav zadesiti, može biti i neka ozbiljna situacija s teškim odlukama, no važno je zapamtiti da se upravo na takvim kušnjama prava ljubav prepoznaje.



Pazi što misliš...
...jer sve što odabereš misliti postat će istina!

Ne postoji apsolutna istina, već samo skup subjektivnih istina. Svatko od nas ima svoje iskustvo i naše misli su odraz upravo toga. Često odabiremo misliti na način koji su mislili naši roditelji.

Ako su to negativne misli kao 'ja sam nesposobna', 'teško se koncentriram', 'nemam sreće u ljubavi' ili 'rođen/a sam da patim', onda će se nakon nekog vremena te riječi početi ostvarivati. Zato kontroliraj svoje misli i izaberi drukčije vjerovanje. Ti možeš kreirati svoju istinu za sebe!


Ljubav i željezo imaju slična svojstva....
... najgori im je neprijatelj vrijeme. Kao i kod željeznih stvari, ljubav zahtijeva stalnu pozornost, rad i zaštitu. Bilo da želiš zadržati ljubav svoje cure, bilo frenda ili sestre, nužno je ljubav njegovati. To posebno vrijedi za nama najbliže, one koje susrećemo svakodnevno ili s njima živimo. Lako zaboravimo kako nas oni ne moraju voljeti 'po defaultu'.


MySpace


Customize your blog



Post je objavljen 26.02.2007. u 15:24 sati.