Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Brojne aktivnosti gradskog KUD-a “Požega”

POŽEGA - Gradsko kulturno-umjetničko društvo Požega u sklopu svojih ovogodišnjih aktivnosti priprema brojne nastupe na smotrama ali i organizira nekoliko zanimljivih priredbi, od cjelovečernjeg koncerta do natjecanja pjevačkih skupina Požeško-slavonske županije.
"Najveću pozornost pridajemo pripremama za naš godišnji koncert, koji bi se trebao uskoro održati. Bit će to jedan gala koncert na kojem će Požežani prvi put vidjeti i tri nove koreografije. Uz gostujuće društvo nastupit će i najmlađi folkloraši s prigodnim programom uz pratnju tamburaškog orkestra Tomislava Galića, koji je ujedno i voditelj tamburaške sekcije društva. Starija folklorna skupina predstavit će se tradicionalnim slavonskim pjesmama i plesovima. Bit će tu i starogradskih plesova, a predstavit će se i pjevačka skupina", kaže voditeljica GKUD-a Požega Vesna Kožul, podsjećajući kako su požeški folkloraši lani prvi put bili domaćini Smotre pučkih pjevačkih skupina Požeško-slavonske županije, koja je ujedno bila i izlučno natjecanje za regionalnu smotru pjevačkih skupina. "Kako smo se pokazali dobrim domaćinima, mnoga su nam društva predložila da se ta naša priredba i dalje održava u Požegi te vjerujem da će GKUD "Požega" nastaviti s njezinim organiziranjem", kaže, dodavši da folkloraši pripremaju i zajedničko druženje, svojevrsno šokačko sijelo.
"Novac koji uspjemo prikupiti, iskoristili bismo za kupnju nošnji koje nam nedostaju za ove nove koreografije. Kako je ovo mlado društvo, unatoč velikoj potpori Grada Požege, nismo uspjeli riješiti sve naše probleme jer su nam i potrebe velike. Najveći su nam problem nošnje jer svaka nova koreografija traži nošnje za tridesetak članova”, naglašava Kožul. Članovi gradskog KUD-a lani su imali gotovo 40 nastupa diljem Hrvatske, a toliko će nastupa, predviđaju, imati i ove godine, u kojoj, tvrde, ne bi smio izostati i njihov prvi nastup na međunarodnim smotrama folklora koje će se održati u Mađarskoj i Grčkoj.

Autor: V.REBRINA
IZVOR:www.glas-slavonije.hr

Post je objavljen 26.02.2007. u 14:33 sati.