Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sunflower37

Marketing

Royal Botanic Gardens ..

Konacno temperatura smilovala se na svojih 24 stupnjeva ...Takvu pogodnost tribalo je iskoristit za setnju a najbolji nedjeljni izbor bio je botanicki vrt.Utemeljen 1846., zelenilo je koje se proteze na gotovo 36 hektara zemlje gotovo usred grada.
Image Hosted by ImageShack.us
Preko 52 000 biljaka , 10 000 vrsti, bogatstvo je koje uz jezero i specificna arhitektonska zdanja paviljona ,ukrasavaju pve prizore prirode donesene iz razlicitih krajeva svijeta.
Image Hosted by ImageShack.us
Botanicki vrt predstavlja znanstvenu instituciju koja National Herbarium of Victoria i jedna je od najstarijih priznatih znanosti koja sistematizira floru, posjeduje veliku riznicu bilja te predstavlja centar urbane ekologije.
Image Hosted by ImageShack.us
Umjetnost bilja i stvaranje kamenjara na svakoj od zelenih livada i sumaraka dolazi do izrazaja svojom posebnoscu i bojama koje donose razlicite i brojne vrste cvijeca, kaktusa, stoljetnih krosnji stabala..
Image Hosted by ImageShack.us
Izlezavanje na ledinama uz piknik kosare, ili istrazivanje iscitavanjem imena bilja bilo je odlicno iskoristeno vrijeme u "donesenoj" prirodi.Crni labudovi uspjeli su pobjeci mojem aparatu, no pronalazak kamelija poput onih u mojoj najdrazoj Opatiji, bila je senzacija.. :))Nadalje zanimljiv je i bor iz Vijetnama,hrast iz Mexica kao i kineska magnolija...
Image Hosted by ImageShack.us
Za svaku pohvalu je klutura posjetitelja, a o trudu i velikoj zelji Australaca, da njihov otok i dalje bude zvan zelenim prosudite sami...
Image Hosted by ImageShack.us
Vracajuci se u grad, prolazila sam s druge strane rijeke tako da malu otvorenu scenu nisam vidjela en face ali velika skulptura dvoglava stvorenja isticala se svojim sarenilom i apstraktnim znacenjem ,gledajuci u oba smjera znatizeljnike poput mene.
Image Hosted by ImageShack.us
Sto pise u novom izdanju Hrvatskog Vjesnika - slijedeci put....do tad ostavljam veliki pozdrav i kiss

Post je objavljen 26.02.2007. u 04:17 sati.