Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinchy018

Marketing

KOLAČIĆI MUDROSTI!!!

Najpametniji izbor je onaj koji te usrećuje...
...sada i poslije!

Svaki dan moraš nešto birati, od toga što ćeš odjenuti, hoćeš li učiti ili gledati telku, hoćeš li priznati ili šutjeti. Možeš se povesti za srcem ili impulsom, ali ako ne razmisliš o dugoročnim posljedicama, može se dogoditi da poslije zažališ. Kad ti je teško odlučiti, pitaj se:

- je li to tvoj izbor ili samo želiš nekome udovoljiti
- biraš li zato što tako držiš do sebe
- tražiš li samo kratkoročno zadovoljstvo!!!



Najprije moraš voljeti sebe…

Oni koji stalno tragaju za pravom ljubavlju, najčešće najmanje vole sebe. Ako tražiš nekoga tko te neće stalno kritizirati, moraš prvo prestati biti kritičan/a prema svojim manama.

Ako tražiš nekog punog ljubavi, nježnosti i pažnje, moraš prvo prestati zanemarivati svoje potrebe, početi samog/samu sebe darivati onim što očekuješ od drugih. Dio bića u kojem se rađa ljubav prema sebi upravo je onaj dio koji privlači pravu ljubav drugih.



Zaljubljeni mogu pomicati planine…

Ljubav u nama budi naše najbolje strane. Čak i neuzvraćena ljubav. Sjeti se samo likova iz povijesti koji su u životu nešto uspjeli promijeniti ili stvoriti velika djela samo zato jer su svojoj dragoj (ili dragom) htjeli dokazati da su vrijedni njene (njegove) pažnje. A tek uzvraćena ljubav…Ona može pomicati planine!


Ljubav radije umre nego da životari…
Balzac

Ponekad smo s nekim samo zato što smo 'već tako duuugo skupa', a nemamo hrabrosti otisnuti se u nepoznato. Ponekad smo s nekim zato što nas tako okolina više cijeni (frendovi, roditelji). Ponekad smo s nekim zato što je 'tako dobar/a' i bojimo se povrijediti tuđe osjećaje (kao da ga laganjem već ne povređujemo?).
Osjećaš li da su se vaši osjećaji razvodnili ili da svoju simpatiju više ne voliš, skupi hrabrosti, budi iskren/a i izađi iz te veze.


Na dnu svake duše postoji skriveno blago...
...koje samo ljubav može iznijeti na vidjelo!

Većina vapi za komadima s naslovnice ili barem glavnom facom u škvadri. No za pronalazak srodne duše treba zaviriti malo dublje. Ne postoji bezveze bajka o poljupcu koji žabu krastaču pretvara u princa. Isto se događa i u životu.

Uostalom, oni koji su iskusili sretnu vezu, znaju da su svakim novim danom pronalazili nove vrijednosti u sebi i dragom im biću. Na dnu svake duše postoji toliko toga što može usrećiti drugu osobu, samo treba poljubac koji će to potaknuti.


Ovo su vam neki kolačići musrosti,nadam se da će vam se svidjeti!!!!smijeh

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 25.02.2007. u 12:20 sati.