Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pigzchickzandvideofrikz

Marketing

index.hr

James Cameron tvrdi da su otkriveni Isusovi posmrtni ostaci


AMERIČKI časopis "Time" tvrdi da će James Cameron, kanadski filmski režiser poznat po filmu "Titanic", u svom novom dokumentarcu objaviti otkriće koje bi moglo potkopati tradicionalno kršćanstvo daleko više nego što je to uspio kontroverzni bestseler Dana Browna "Da Vincijev kod".

Cameron se u svom dokumentarcu bavi spiljom koju su prije 27 godina, kopajući temelje za zgradu, pronašli građevinski radnici u Jeruzalemu. U spilji je pronađeno oko desetak kamenih sarkofaga, uključujući i jedan na kome je pronađen natpis "Jesua, sin Josip" ali "Juda, sin Jesuin".

Profesor Amos Kloner, izraelski arheolog koji je vodio istraživanja, ostatke nije povezao sa Isusom i njegovom obitelji, smatrajući kako je riječ o uobičajenim imenima stanovnika Palestine u razdoblju prije dva tisućljeća.

Međutim, Cameron, koji je producirao film, te njegov režiser Simcha Jacobovici tvrde kako se u grobnici nalaze Isus, Marija Magdalena i njihov sin.

Svoje tvrdnje temelje na arheološkim dokazima, proučavanju Biblije te najsuvremenijim metodama DNK analize.

Takve su tvrdnje u suprotnosti s tradicionalnim kršćanskim vjerovanjima prema kojima je Isus Krist uskrsnuo iz groba.

Cameron i Jacobovici će svoja otkrića objaviti na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak, a njihov film, koji traje 90-ak minuta, bit će emitiran na "Discovery Channelu".

Post je objavljen 25.02.2007. u 12:11 sati.