Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

"DOBRO JUTRO" OTVARA 3. ZAGREBDOX

Koristim još jednu priliku kako bi najavio glavni filmski događaj u Zagrebu i Hrvatskoj u osvit slijedećeg tjedna te stoga prenašam u potpunosti mail koji sam dobio iz direkcije ZagrebDOX-a:

U ponedjeljak, 26. veljače 2007. u Studentskom centru u Zagrebu bit će otvoren treći po redu međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox.

Festival će otvoriti dugometražni dokumentarni film "Dobro jutro" doajena hrvatskog filma Ante Babaje u Kinu SC u 19.00 sati.


Film je snimljen u domu umirovljenika u kojemu boravi zadnjih nekoliko godina. Dobivši malu amatersku kameru na poklon, počeo je svakodnevno bilježiti događaje iz doma za stare i nemoćne u kojemu živi nakon što je pretrpio dva srčana i dva moždana udara. Zapis je vrlo iskrena i potresna priča o starosti, prolaznosti vremena i sudbini.


Na svečanosti otvaranja bit će obilježena i desetogodišnjica produkcijske kuće FACTUM, organizatora festivala.


‘Već prvog dana festivala u funkciji će biti sve kino dvorane Studentskog Centra. U ponedjeljak su na programu izvrsni dugometražni dokumentarci ‘Women at the Wheel’ o kineskim vozačicama taksija, te ‘Nomads TX’, glazbeni hit o baskijskim udaraljkama koje se sviraju udvoje. U programu ‘Zavjere’ izvrstan je ‘Tobacco conspiracy’ u kojemu je pojašnjena uloga duhanske industrije u našim životima. Dan završavamo dugoočekivanim kontroverznim dokumentarcem ‘Carla’s list’ o radu haaške tužiteljice Carle del Ponte’, najavio je najzvučnije naslove prvog dana festivala direktor festivala Nenad Puhovski. Na programu su u ponedjeljak i bunkerirani film ‘Svaki je čovjek dobar čovjek u rđavom svijetu’ Rajka Grlića, ‘Vernon, Florida’ iz retrospektive Errola Morrisa, indijski ‘Ram ke nam’ te tri Factumova filma u izboru prof. dr. Hrvoja Turkovića.


Ulaznice po cijeni od 15 kuna moguće je kupiti na blagajnama kina SC i Teatra &td od 26. veljače ili ih rezervirati na telefon 01/4838.215 ili e-mail rezervacije@zagrebdox.net. Dostupne su i stalne ulaznice za sve projekcije po cijeni od 220 kn.




Post je objavljen 25.02.2007. u 18:07 sati.