Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dagoberhr

Marketing

Kako je nastao dagober ...

Nisam preuzeo ponovljenu štafetnu palicu od maslačkice no ipak da zadovoljim njenu znatiželju a i vjerujem znatiželju još nekih krenuh pisat ovaj post.

Rođen je jednog popodneva oko 6 sati 1964 godine kada je te godine Zagreb pogodila najveća poplava i nevrijeme koje se pamti. Živio je kao sin jedinac okružen sa puno pažnje i ljubavi od roditelja i svih koji su ga okruživali. Odrastao u Zagrebu te na moru (zbog zdrastvenih razloga) i završio srednju građevinsku školu no nastavio prema željenom i voljenom putu prema informatici, internetu sa školovanjem ali i poslom. Nenametljiv no ponekad davež kad zabrazdi na nekoj njemu interesantnoj temi kao što su kompjuteri, internet, mreže, dakako povijest civilizacija.

Horoskopska Djevica koja i u svom podznaku je Djevica, ispada da je savršenstvo no sa dovoljno mana da i njoj samoj to zna jako smetati. Naravno da nježnijem spolu pri spomenu ovog horoskopskog znaka lagano se diže kosa i ostale dlake koje imaju po tijelu te odjednom se sjete da već dugo nisu bile kod frizerke ili da su zaboravile na jedan važan dogovor. Potpuno razumljivo mada meni još ni dan danas nije jasno zašto, no to ću valjda saznat jednom.

Dagober je nastao u jedno gluho doba noći poslije razlaza sa bivšom suprugom kad je bio primoran potražiti si novu postaju (kako bi to rekao 012 station) a bio inspiriran već postojećim nickom kojeg je imao na Yahoo messengeru dok se dopisivao sa suprugom. Naravno nick na messengeru još uvijek je živ no mesenger na njegovom kompu je odavno pobrisan kod jedne reinstalacije OS-a no još uvijek živi njegov stari nick na ICQ-u - Alf. Dok je tako nakon nekoliko godina braka i lijepih stvari koje su mu se dogodile sjedio u samoći te razmišljao o onome svemu što je učinio učlanio se na Iskricu koju je pak upoznao preko svog dobrog prijatelja i već duže vrijeme člana sa milion nickova (ženskih naravno). Počeo je pisati na iskrici postove te komentirati ljudima i družiti se jer je naravno navikao biti u društvu i druženju.

Naravno u druženju je proteklo dvije godine njegovog samačkog života te u upoznavanju ljudi koji će mu obilježiti jedan dio života i sa kojima će postati neizmjerno dobar a sa nekima i prijatelj: la-la, daki60 (ovdje na blogu just4me), ribafish, sagittariusclassic, safiris, gore navedeni 012 station te još mnogi drugi koji nisu ovdje navedeni (a nadam se da se neće naljutiti) no znače mu mnogo u njegovom životu. Pomogli su mu na neki svoj način da prebrodi krizu raspada jednog svog dijela života zajedno uz njegove stare prijatelje. Naravno zbog svega toga nije mogao nestati iz njihovog života više, nego je nastavio živjeti kao dagoberhr na iskrici te kad je ona se promjenila te njegovi tekstovi nisu više bili adekvatni za nju došao je ovdje na Blog.hr te nastavio pisati i živjeti taj jedan poseban inspirativan život.

Ovdje je počeo pisati o načinu svog življenja preko pjesama, o druženju putem slika, o zmajevima koji obilježavaju njegovu godinu rođenja, o prošlosti koju neizmjerno poštuje i voli te civilizacije koje su tada živjele i žive još sa njihovim tradicijama, kulturama, građevinama. No možda se pomalo udaljih od onog što započeh.

Obožavam prirodu, životinje,druženje sa dragim prijateljima i prijateljicama, frendovima, izlete, upoznavanja sa novim ljudima uz kavu i razgovor. Vjerujem da će netko reći a gdje su tu ljubavi? Bilo ih je u ove dvije godine no ipak za nešto kvalitetno očito nisam bio dovoljno spreman no ipak nisam zaboravio davati ljubav samo nismo se uspjeli naći, ona - moja buduća i ja. Ipak ne žalim se nimalo jer život mi je ispunjen sa dovoljno pažnje i ljubavi.


Dagober (sad malo iz wikipedije) bio je kralj svih Franaka (629. -634.) iz dinastije Merovinga. Bio je kralj Austrazije od 623. do 634. i kralj Neustrije i Burgundije od 629. do 634. Dagober je posljednji merovinški kralj, koji ima pravu vlast. Razlog je očit vjerujem, vezan opet uz povijest a ne toliko uz lik i djelo navedenog.

Razmišljam da li što još reći, mislim da sam stvarno dosta toga sad ovdje o sebi napisao jer teško je reći, lakše je kad se nekoga upozna te sazna o njemu u živo.

Ufff ovo je bilo tako teško za napisati draga maslačkice no ipak eto napisah.

Post je objavljen 25.02.2007. u 00:32 sati.