Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/delphina

Marketing

Oda bureku...

...inace sam veeliki gurman i volim fino pojest. ono kad znam da me ceka neka fina hrana, osjecam nekako uzbudjenje...pa kad oni fini okusi prodju kroz usta...mmm

...ma nemojte se ljutit na mene moje drage clanice karakter kluba, ali ja stvarno volim jest, bila sam ja na dijeti prije, tako da znam kako je, mogu se odrec cigara, alkohola, drogu ne konzumiram ali hrane ne...nije mi problem ni potrosit za poc negdje dobro pojest...npr. u Kralja, u Stonu je najbolji crni rizot na svijetu...restoran se zove Kapetanova kuca, pa se i rizot po tome zove...ono izmijesan sa skoljkama, a oni okusi, bozanstveni...malo je skuplje ali se isplati...ako vas put tamo odvede, preporucam...

...i tako kako radim u Starom Gradu, tako sam i obisla sve butige, pizzerie i pekare unutar zidina u potrazi za marendom, i svakodnevno s ovim mojim zenama sto nam rade knjigovodstvo izmjenjujemo iskustva, ideje i prijedloge gdje je dobro poc na marendu. I jucer mi kazu da je u pizzeriji Roko otkriven odlican burek, i mislim se ja zasto ne, ali jucer je bio post pa se nisam htjela mrsit, kontam, doma me ceka riba i ulignji pa ajde...i danas sam jedva cekala da ogladnim i probam sto one predlazu...i stvarno! dobijem burek, taman velicine, ni suh ni premastan, taman kako treba, unutra dovoljno mesa, i patata cak (cula sam od bosanaca da u pravom bureku od mesa mora bit i patata), tijesto fino razvaljano, bez onih suhih nakupina suhog tijesta po kantunu, cak ni lucine nije bilo puno, ma svega taman (u nekim pekarama ovdje naprave "burek" s mesom u tragovima, suh ko papar, i pun lucine, cijena "sitnica" 15 kn...sad mogu sa sigurnoscu rec da nisam u Gradu bolji burek jela...i cijena je 13 kn (ako je nekome od vas ovo preskupo, uzmite u obzir da zivim u Dubrovniku i da je ovdje i zrak preskup...), a zadovoljstvo pojedenim bezgranicno, toliko da sam to morala i ovdje izbacit...

...inace, i ja se pripremam za ljeto, ipak ne zelim da mi nabijaju komplekse sve prelijepe domace i strane cure na nasim plazama, tako da sam izbacila veceru (osim kad je nesto bas fiino-a nije mi je problem izbacit s obzirom na to da svaki dan objedujem izmedju 4 i 4 ipo) i svaki drugi dan idem na aerobic tako da mislim uz ovaj rezim ipak ne moram se odrec onoga sto volim, a to je uzivanje u finoj papici...

...inace, ovdje pada kisa, po jucerasnjem danu sam se ponadala nekakvoj setnjici i danas, ali nista od toga, sipi li ga sipi, onako kao kad pocne ujutro i ne prestaje cijeli dan, istim onim dosadnim intenzitetom...lako je meni za pljusak, pljusne par minuta i gotovo, ali ovo, imam osjecaj da je sve izagnjelo nekako, hodam po Gradu ko po jajima da ne slomijem nos na ovim starim izlizanim skalinima...sef mi je bolestan tako da ga nema dva dana a ja onda gustam..jucer bila ponovno na nekom drugom mnogo zanimljivijem razgovoru za posao i sad cekam sredinu sljedeceg tjedna da vidim oce li bit ista od toga, a sto se tice onog prethodnog, jucer sam od rodice koja je vec radila na tom mjestu i pobjegla glavom bez obzira, cula puno "lipih" stvari o tom radnom mjestu, sefovima i cijelom kolektivu, da mi je naprosto drago sto me nisu zvali...jedan od bisera je da zaposljavaju mlade cure na 6 mjeseci i daju im placu od 2.500 kn s velikim obecanjima da ce se to isat, i onda kad istekne tih 6 mjeseci nogiraju ih i traze nove...ne zelim radit za toliku placu, kad imam ovdje visu, uostalom po zakonu postoji granica kolika je placa za ljude sa visokom strucnom spremom (samo sto privatnici i tome doskoce, pa te prijave na sss, jer kao da za to radno mjesto ne treba vss)...e, kako se samo igraju s ljudima i ljudskim sudbinama...ali, to nam je taj kapitalizam koji smo trazili...samo sto kapitalisti u svijetu iskoriste ljude do maksimuma i zato im plate, dok ovdje jos vrijedi iskoristavanje do maksimuma sa placom od minimuma...

...eto, ja od bureka presla opet na moj posao...kratko li je zadovoljstvo bilo, kad sam burek pojela u uredu.... :)

Post je objavljen 22.02.2007. u 11:18 sati.