Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Tragedija Brodosplit, čin 3.

Afera Brodosplit se nastavlja u svojem punom sjaju. Jutarnji list javlja da je državno odvjetništvo (DORH) podnijelo je zahtjev za pritvaranjem Drage Mačeka (čovjeka kojemu je na austrijski račun sjelo 6 milijuna dolara), Gorana Vukasovića (direktora Brodosplita), Ante Leutića (komercijalista u Brodosplitu), Matea Tramontane (predsjendik uprave Brodotrogira) te Ivice Donka, Ivana Cesareca, Danijela Nikolića i Hrvoja Matovinovića.

I to je to… Nigdje se ne spominje Branko Vukelić koji je predsjednik NO Brodosplita i koji je bio upoznat sa svim tim nezakonitostima zbog kojih je DORH zatražio pritvor i pokrenuo istragu. Ne spominje se ni Sanaderov prijatelj Siniša Poljak koji je u to doba bio dopredsjednik NO Brodosplit.

Iako je pokretanje istrage i zahtjev za pritvorom korak naprijed u odnosu na početne tvrdnje iz policije kako je sve u redu, još jednom se pokazalo da u Hrvatskoj pravosuđe nije neovisno od politike. Tome u prilog idu dvije činjenice.

1.) Izostavljanje Branka Vukelića i Siniše Poljaka kao najodgovornijih osoba u aferi, jer ako su oni svojim nadzorom ustanovili da je sve u redu i da su odobrili sporne ugovore onda bi prema lancu zapovjedne odgovornosti oni prvi trebali biti na optuženičkoj klupi. Baš kao što su to u Haagu naši generali.

2.) Rezultati istrage objavljuju se dan uoči saborske rasprave o odgovornosti Branka Vukelića u aferi Brodosplit. Objavljivanje rezultata istrage tempirano je tako da Sanader može mahati tim rezultatima u Saboru govoreći kako je Vukelić nevin i kako se bespotrebno raspravlja o Vukeliću.

I kad sam već spomenuo naše generale u Haagu, spomenimo i našeg „najzaslužnijeg“ generala Vladimira Zagorca koji je, gle čuda, postao nedostupan hrvatskoj policiji, baš kad su ga htjeli posjetiti u vezi tamo nekakvih dragulja koje je Zagorac, vjerojatno zabunom odnio sa sobom kad je predavao dužnost u MORH-u.

Pitam se hoće li se i ovom prigodom oglasiti stožer za obranu digniteta domovinskog rata i stati u obranu našeg generala Zagorca kojeg se svi sjećamo kako je skakutao po blatnim rovovima kad je bilo najteže? Hoće li biti kakvih prosvjednih okupljanja?

Post je objavljen 22.02.2007. u 09:37 sati.