Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/2pacamarushakur4ever

Marketing

2pac – misterija


Image Hosted by ImageShack.us

Ubojstvo Tupaca Amaru Shakura i dan danas, nešto više od 10 godina, je misterij. Postoje teorije po kojima je morao biti ubijen,ali i (one zanimljivije) da je i dan danas živ, odnosno "death faker".

Svi koji slušaju i prate rap scenu, složiti će se da je Tupac najveća legenda rapa. Njegov život (navodno) je završio u petak 13.09.1996. Zašto "navodno"? Zato što postoje razne teorije i priče koje dokazuju da je živ te da je iz nekih razloga morao prikazati se mrtvim.


Makavelli i 7 dana
Mnogi su se nadali da će se Tupac "vratiti" za 7 godina, prema "teoriji sedam dana" koja je pokrenuta imenom zadnjeg Tupacovog CD-a, objavljenim dok je još bio živ (The 7 Day Theory). Kasnije je okrenuta teorija da će se vratiti za 10 godina, jer je CD prvo objavljen pod imenom The 3 Day Theory, 3+7=10. Međutim i 2006. godina je prošla.

Interesantno je da se Tupac na zadnjim albumima nazivao Makaveli, najvjerojatnije inspiriran knjigom koju je pročitao u zatvoru, o taljanskom strategu Machiavelliu koji se pravio mrtav kako bi zavarao neprijatelja.



Naime i dan danas se objavljuju njegove pjesme te je dostupna i slika iz srpnja 1998. godine na kojoj je 2pac.


Postoji i video koji je objavljen 15.04.2006.,na kojoj je snimljen Tupac Shakur kako priča sa prijateljima.

Tupac je službeno umro u 4:03 poslije podne. 4+3=7. Također je umro sa 25 godina. 2+5=7. Čini se da je 7 Tupacov broj. Na internetu sam vidjela poruku od nekog tipa koji kaže da mu je neki prijatelj još prije Biggievog ubojstva rekao da je Tupac nazvao Biggiea i na telefonskoj sekretarici mu ostavio poruku. Na njoj Tupac navodno kaže ''Check mate bich'', a nakon toga Nate Dogg kaže ''West Side is the best Side''.




Vecina fanova u 2002 godini(oko 84 %) vjeruje da je 2 Pac shakur jos uvijek ziv.Razlog tome je veliki broj sumnjivih cinjenica.



Sumnjive cinjenice:



-petak 13ti je veoma sumnjiv dan



-nikad nije objavljena nijedna slika 2 Paca iz bolnice



-U pjesmi „life goes on“ 2 Pac govori o svom pogrebu



-vozac auta u kojem se vozio 2 Pac,Suge Knight(producent Death Row Records)nije se pokazao na ispitivanju o ubitstvu



-Pjesma „I ain't mad at cha“ je objavljena samo nekoliko dana nakon smrti 2 Paca.“I ain't mad at cha“ je 13ta pjesma na albumu All eyes on me.Video prikazuje 2 Paca kao andjela u raju.U videu 2 Pac je ubijen nakon izlaska iz teatra sa prijateljom,sto je veoma slicno onome kako je stvarno ubijen.



-Interesantno,2 Pac je umro u zadnjem spotu objavljenom pod imenom „2 Pac“.Njegov novi spot „Toss it up“ sa novog albuma je objavljen pod imenom „Makaveli“.Drugi video koji je objavljen pod imenom Makaveli je „To live and die in LA“.Ali kako su mogli snimiti drugi video kad je on „mrtav“Da li je spot snimljen stvarno 4 mjeseca prije smrti njegove,u augustu '96?



-U spotu „Hail Mary“ objavljenom pod imenom Makaveli prikazuje se nadgrobna ploca na kojoj pise Makaveli.Ali nadgrobna ploca je slomljena i odmah isprde nje se nalazi rupa,sto ukazuje da je Makaveli izbjegao smrt.



-zbrka oko ubitstva je pomogla Snoop Doggy Doggu da objavi svoj album Doggystyle.Ubitstvo je pomoglo Snoopu da bude vise „svoj“ i da pokaze svojim fanovima da je on stvarno gangsta.Zbog ubitstva je pridobio postovanje jer svi koji su kupili njegov album su vjerovali ono o cemu je govorio.Poslije prve sedmice nakon objavljivanja Doggystyle je dobio platinum.Album je izdo u istoj izdavackoj kuci kao i 2 Pac,Death Row Records.



-u decembru '96 2 Pacov novi album je dobio platinum.U intervjuu neposredno prije ubitstva, 2 Pac je govorio o tome kako zeli da prestane biti reper i gengster i da ne bude vise popularan.Koji je jedini nacin na koji 2 Pac moze potpuno pobjeci od medijske pozornosti???(Odgovor:Ako publika misli da je 2 Pac mrtav).



Novinari nisu bili dozvoljeni na pogrebu,ali je odjednom pogreb otkazan zbog nepoznatih razloga



-2 Pac je uvijek nosio pancir,gdje god da isao,zasto ga je skinuo na tako velikom dogadjaju kao sto je Tysonov mec?



-u vecini svojih pjesama ono govori o svojoj sahrani,zasto je najednom kremiran dan nakon sto je „umro“?I otkad to nekoga kremiraju nekoga dan nakon smrti u krivicnom slucaju??



-2 Pacov nadimak je Makaveli.Iako je spelovanje drugacije,Machiavelli je bio italijanski filozof iz 16tog stoljeca.U njegovoj knjizi Discourses Upon the First Ten Books of Titus Livy,knjiga 2 odlomak XIII on kaze „princ koji zeli da uspije mora nauciti da vara“.Ovo je Machiavellieva glavna ideeja i ona je povezanost 2 Paca i onoga sto je Machiavelli pisao.



-2 Pac je citao Machiavellia zadugo u zatvoru i bio je njegov fan i procitao je njegove knjige nekoliko puta.Machiavelli je napisao dvije knjige prije svoje smrti.Pogledaj kako se zovu All eyez on me diskovi...Machiavellijeve knjige su nazvane „Book 1“,i,“Book 2“.„The CD's of“,“All eyez on me“ su nazvani isto.



-Jedna od Machiavellijevih knjiga je „Discourses Upon The First Ten Books Of Titus Livy“,koju je 2 Pac neprestano citao u zatvoru.U knjizi 2 odlomak XIII pise „princ koji zeli da uspije mora nauciti da vara“.Ovo je veoma slicno tekstovima pjesama u mnogim 2 Pacovim pjesmama.



-Mnogi misle da je 2 Pac promijenio ime Machiavelli jer ako izmijesate slova mozete dobiti,“Am alive“,or,“I am alive“.



-Naziv proslog albuma Makavelia(2 Paca)je 7 day theory.On je ubijen 7mog septembra,i prezivio 7,8,9,10,11,12, i umro 13tog.Od toga je i dosao naziv 7 day theory.



-2 Pacov album All eyez on me je objavljen 13.Feb.'96.2 Pac je umro 13.Sep.'96.To je tacno podudaranje da su dva datuma u razmaku 7 mjeseci.



-2 Pac je sluzbeno umro u 4:03 poslije podne.4+3=7.Takodje je umro i u 25toj godini.2+5=7.Cini se da je sedam 2 Pacov broj.


-u albumu 7 day theory nema nista gdje se spominje Tupacov zivot 1971-1996.Zar ne bi bilo normalno da ima nesto kao u albumu poslije njegove „smrti“?Jedina stvar koja je spomenuta je „EXIT TUPAC ENTER MAKAVELI“.
Daj boze da je ziv :)
PeAcE






Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 21.02.2007. u 00:24 sati.