Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kekeremekere

Marketing

Ovaj bi post posvetio prijatelju Ivanu Curiću koji je dana 05.09.2006. tragično preminuo u Čajkovićima....

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Sa 2,35 promila Yugom usmrtio dvojicu mladića

DUBROVNIK - Zdravko Zvjerković (49) iz Dubrovnika skrivio je u utorak oko 22.15 sati u mjestu Čajkovići prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradali motociklist Damir Jusić (31) iz Dubrovnika i pješak Ivan Curić (18) iz Mokošice.

Motorom klizio 125 metara

Damir Jusić je od zadobivenih ozljeda preminuo u dubrovačkoj Općoj bolnici oko 23 sata, dok je dežurni liječnik u 22.40 sati na mjestu nesreće konstatirao smrt Ivana Curića. Kako doznajemo, nesretni je 18-godišnjak na tom mjestu pecao sa svojim ujakom.

Pokojni Damir Jusić bio je jedan od najpoznatijih DJ-a u DubrovnikuZvjerković je neprilagođenom brzinom “s leđa” sustigao i srušio motociklista na kolnik, a potom je probio zaštitnu ogradu i usmrtio mladića koji se nalazio uz ogradu odbacivši ga u more. Cesta na kojoj se tragedija dogodila cijelom se dužinom prostire na oko dva, tri metra od mora i uz nju se stanovnici često kupaju i pecaju.

Zvjerković je iz Mokošice išao prema Dubrovniku u svom Yugu 45 oznaka DU 287-DI sa 2,35 promila alkohola u krvi. Zbog brzine i pokušaja da sustigne vozila ispred sebe, prednjim je dijelom udario u stražnji dio motocikla Yamaha - XT 660 MS oznaka DU 745-CR kojim je upravljao Damir Jusić, jedan od najpoznatijih DJ-eva u Dubrovniku, član poznate dubrovačke glazbene obitelji, nećak Đele i Ibrice Jusića.

Mladić u trenutku nesreće nije imao zaštitnu kacigu, a nakon udarca Yuga, zajedno s motorom pao je na kolnik i nastavio kliziti još 125 metara. Prema nekim neslužbenim navodima, Zvjerković je mladića na motoru namjerno srušio i gurao po cesti jer se nedugo prije toga na benzinskoj crpki u Mjesto pogibije Ivana Curića-Komolcu “zakačio” s grupom bajkera (u kojoj navodno Jusić nije ni bio). Nekolicina prisutnih na crpki čula je kako je u onako pijanom stanju vikao da će “pobiti sve motoriste na cesti”. Jusićeva je jedina krivnja bilo najvjerojatnije to što se sa svojim motorom našao na krivom mjestu u krivo vrijeme i to ga je, na nesreću, stajalo života.

Pokušao pobjeći
U Dubrovniku tragediju, u kojoj su dvojica mladih ljudi izgubili živote, komentiraju u šoku i nevjerici, a najviše zbog toga što je Zvjerković, nakon što je prouzročio nesreću kakva se već dugo ne pamti na ovim prostorima, na oko 350 metara od mjesta tragedije parkirao auto i pokušao pobjeći. U policiju je doveden u lisicama, a protiv njega slijedi kaznena prijava i privođenje u istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.

- Tragovi guranja motora bili su vidljivi po putu, Jusić je ležao na kolniku, a nesretni mladić koji se nalazio iza zaštitne ograde zbog udarca je pao u more, iz kojega ga je izvukao navodno njegov dundo s kojim je bio. Bilo je to jezivo vidjeti, a najgore od svega mi je to što je ostao pod bijelom plahtom na tom mjestu, napola u moru, negdje do 4.30 sati ujutro - ispričao je očevidac.






Post je objavljen 05.01.2007. u 18:40 sati.