Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Vrag nosi pravdu

Najnoviji Feral tribune donosi odličan tekst o „najdražoj ljubimici nacije“, Nevenki Tuđman, te kako je (za sad) izbjegla zatvor zahvaljujući svojim političkim zaštitnicima. Ovdje prenosimo najzanimljiviji dio teksta.

...I tako je, eto, na prag konačnog dovršetka dovedena široka i dugotrajna operacija u kojoj je Nevenka Tuđman unaprijed bila određena za pobjednicu. Tako se kraju primakla sudsko-politička trakavica u kojoj su se tijesno isprepleli politika, korupcija i kriminal, i tako je udaren pečat tekućoj farsi što se popularno naziva antikorupcijskom kampanjom čija je marketinška i verbalna ispraznost namijenjena evropskim činovnicima: onaj koji je priznao optužbe i potanko opisao državno-familijarni korupcijski lanac što mu je donosio milijune kuna osuđen je i proglašen običnim kriminalcem; ona koja je bila ključna ličnost rečenog lanca i koja se bogatila isključivo zahvaljujući društvenoj snazi vlastitog prezimena oglašena je nevinom i sad se mirno može smijati u lice svom nekadašnjem naivnom poslovnom partneru i svim običnim smrtnicima za koje vrijede zakoni ove zemlje.

Smijati se može i sudac Vladimir Pavleković koji se zasigurno ponosi vlastitom inteligencijom što ga dovodi do najnevjerojatnijih obrazloženja kad valja osloboditi nedodirljivu princezu s Tuškanca koja je, kako je u optužnici bila napisala bivša USKOK-ova tužiteljica Marinka Orlić, iskazala "bezgraničnu gramzivost i pljačkanje države u ratu, dok su mnogi njezini građani bili nezaposleni i grcali u bijedi"...


Cijeli tekst pročitajte na www.feral.hr

Post je objavljen 19.02.2007. u 19:53 sati.