Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sobba

Marketing

PETRAČ IZMEĐU NACIONALA I GLOBUSA

objavljeno NA XPORTALU, 8.2.2007 15:27:17

Nastavlja se neumoljivi rat između dva najjača hrvatska tjednika, Nacionala i Globusa, na temu lika i djela Hrvoja Petrača.
Globus je tužitelj, a Nacional branitelj (ne)okrunjeg hrvatskog mafijaškog kuma, a oba lista svojski se trude što jače zabetonirati svoje pozicije u odnosu na Petrača.
U posljednjem broju Globusa, novinar Malić kojeg je Nacional u svom zadnjem broju prozvao ucjenjivačem i medijskim reketarom, secira famozni Petračev notes, u medijima već spominjanu bilježnicu koju je veliki boss stalno imao uz sebe na glavnoj raspravi na suđenju za otmicu sina generala Vladimira Zagorca, a koja je javnosti bila zanimljiva zbog svoje boje i covera – ružičaste slike s nevinim psićima. Netipično za predmet koji koristi opasni mafijaški boss koji je očito želio ostaviti dojam bezazlenog frajera. Globus u šlageru svog posljednjeg broja sugerira da je notes još jedan notorni dokaz Petračeve umiješanosti u sve važnije kriminalne aktivnosti u regiji, a iz knjižice su izvukli na desetke imena kriminalaca s kojima je Petrač kontaktirao i o tome u pink notesu vodio zabilješke. No, ono što me impresioniralo u tom zadnjem Globusovom ataku na Petrača je maleni okvir u zadnjem planu o bossovom sinu Novici. Tamo je citirana Petračeva zabilješka iz notesa o svom sinu Novici, a piše da je mali «na platnome spisku», da je niškorist i da se drogira. Siguran sam da bi Nacional samo od tog mini detalja, da su bili u prilici, konstruirao vlastiti šlager broja na temu Petrač. Svojski bi se trudili obraniti navodnog mafijaškog bossa argumentima da je i iz bilješke u notesu logično da Hrvoje Petrač nije nikad imao povjerenja u svoga sina i zato mu nikad ne bi naložio da otme sina generala Zagorca. Jer ako sina doživljava kao propaliteta i narkomana, vjerojatno bi raspalio Nacional, onda je lako moguće da se sam upustio u priglupu otmicu, kako je i bila postavljena Petračeva obrana jer je Novica na sudu kazao da je organizirao otmicu s kojom njegov stari nije imao nikakve veze. Kako je ta priča završila, poznato nam je svima. Boss je iza rešetaka, sin mu za koji mjesec izlazi na slobodu, premijer Sanader će u predizbornoj kampanji naglašavati da je tijekom svog mandata zatvorio glavnog mafijaškog bosa... A novine? Zna se, Globus i Nacional još će mjesecima vrištečim naslovnicama dizati svoju nakladu likom i djelom Hrvoja Petrača, a nacija će iz tjedna u tjedan išćekivati njihove najnovije umotvorine.


Post je objavljen 19.02.2007. u 16:01 sati.