Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijeta

Marketing

Jedenje svega što bi "moglo proci"

Većina ljudi kao imaju na raspored obrok na primjer sa mnogo bjelančevina često zgrabe prvo meso koje im se nađe pod rukom. To je pogreška velika jer tradiocionalna hrvatska kuhinja je obilata mašću. Što je najbolje, većina ljudi to smatra sasvim prihvatljivom hranom i sasvim prihvatljiv uzimaju takav način spravljanja hrane. To nemože tako. Često cete naci razne dijetne sendviče spravljene sa povrćem, integralnim kruhom/pecivom i nekom salamom. Slama koju odaberete je ključna. Šuka izgleda tako divno, ali obiluje mašću. Koliko ja znam samo su tri vrste salame prihvatljive za kvalitetnu prehranu. Cekinov dimcek (dimljena pureća prsa), pureća prsa (purisova npr) i cekinova pileća prsa. Oni imaju oko 15g bjhelančevina na 100gr i minimalan udioo masti od praktički 1-2gr. Pogledajte deklaracije proizvode.

Ovo je primjer najčešće greške atkinsove i mesne dijete kada pod mesom se smatraju i pržena faširana (mljevena) mesa, pršut sa prst masti okolo ili slično.

Post je objavljen 19.02.2007. u 09:23 sati.