Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Izabrana ljepotica jubilarnog 40. šokačkog sijela

ŽUPANJA - Za Šokački cvit 2007. - najljepšu djevojku u narodnoj nošnji - proglašena je Marija Gašparović, učenica trećeg razreda županjske Gimnazije iz Štitara. Njezina prva pratilja je Danijela Tabak iz Gradišta, a druga Kristina Nikolozo iz Županje.

Po prvi put najljepšu je djevojku izabrala prosudbena komisija sastavljena od bivših pobjednica toga izbora koji je spoj ljepote, mladosti i tradicije. Po mišljenju publike koja je također imala mogućnost glasovanja, najbolje obučena ljepotica bila je Danijela Tabak.

Izbor je održan u sklopu "Šokadije u srcu", središnje priredbe ovogodišnjeg jubilarnog Šokačkog sijela, kojoj su nazočni bili brojni ugledni gosti, među njima i ministar obrane Berislav Rončević kao osobni izaslanik Vlade RH, koja je pokrovitelj tve najveće manifestacije tradicijske kulture u županjskom kraju.

U sklopu priredbe plaketa Šokačkog sijela za 40 godina umjetničkog rada uručena je Šimi Jovanovcu. Jučerašnji je dan bio rezerviran za nacionalnu izložbu rakija, slavonsku svinjokolju i pokladnu povorku u kojoj je sudjelovalo oko 1000 kurija, bušara i drugih zakrabuljenih likova.

Autor Zvonko ŽIVKOVIĆ
IZVOR:www.vecernji-list.hr

Post je objavljen 19.02.2007. u 09:02 sati.