Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbbkaubojka

Marketing

DRAMA PRED DERBI

Eduardo izvukao 3:2 na Kantridi

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Dvostruki strijelac spreman za vječni derbi - Eduardo Da
Silva


Sigurnu pobjedu Dinamo je u zadnjim minutama otvaranja na Kantridi zamalo prokockao. Eduardo je opet presudio, a Riječani, s deset igrača nisu imali snage ni vremena za izjednačenje.
Rijeka - Dinamo 2:3 (0:1)


Rijeka. Stadion Kantrida. Gledatelja: 8.000. Sudac: Ante Vučemilović (Osijek). Strijelci: 0:1 - Modrić (7), 0:2 - Eduardo (69 - 11m ), 0-3 Eduardo (78), 1-3 Ivanov (83 - 11m), 2-3 Štrok (90).
Otvaranje Dinama na Kantridi, pred osam tisuća gledatelja, od kojih dvije tisuće Bad Blue Boysa, pokazalo je da će prvenstvo do samog kraja biti neizvjesno. Modri su pobjedom 3:2 zadržali tri boda prednosti pred Hajdukom, no nisu se prošetali riječkom tvrđavom.

Obnovljeni Riječani uspjeli su već izgubljenu utakmicu učiniti neizvjesnom u zadnjim minutama, ali je za izjednačenje nedostajalo snage i vremena.
Rijeka je do isključenja Linića u 73. minuti bila ravnopravan suparnik, a pobjednika su odlučile tri dobre akcije koje su Modrić u sedmoj i Eduardo u 69. i 78. minuti pretvorili u pobjedu. Golovi Ivanova i Štroka za veliki povratak, pali su prekasno.
Prvo je poluvrijeme obilježila disciplinirana igra s obje strane, no Dinamo je bolje otvorio utakmicu. Ćorluka je dubokom loptom u desni kut šesnaesterca izbacio Vugrinca, bivši je Riječanin izvrsno vratio Modriću na desetak metara, a Luka pogađa Žilićev desni kut za svoj četvrti gol u sezoni.
Do kraja poluvremena Rijeka je imala blagu inicijativu, no nisu stvorili pravu priliku. U obrani gostiju istaknuo se sigurnim intervencijama bivši Šibenčanin Gordon Schildenfeld.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Pravo pojačanje u Dinamovoj obrani - Gordon
Schildenfeld


U nastavak su plavi krenuli odlučnije i blagu terensku prednost okrunili u 69. minuti. Da Silva je sam izbio pred Žilića, povučen je s leđa i opravdano dosuđeni jedanaesterac pretvorio je u 2:0.
Nakon drugog žutog kartona i isključenja Linića u 73. minuti činilo se da je utakmica riješena. Nekoliko minuta kasnije Drpić visokom loptom izbacuje Eduarda u mrtvu priliku i jedan od najuspješnijih strijelaca Europe zabija svoj dvadeseti pogodak u HNL-u za mirnu pobjedu Dinama.
I tada počinje neočekivani preokret. Oslabljena Rijeka iz poklonjenog jedanaesterca u 83. minuti smanjuje golom Ivanova na 3:1, a Hrvoje Štrok koji je zamijenio Bulu, u 90. minuti vraća nadu u izjednačenje.
No dramu na uzavreloj Kantridi u tri minute produžetka Bijeli nisu uspjeli pretvoriti u izjednačujući pogodak.
Modre je još jednom spasio Eduardo, njegov sunarodnjak Sammir odigrao je samozatajnih pedesetak minuta, a pojačana je Rijeka pokazala da će se barem indirektno umiješati u borbu za naslov.

Post je objavljen 18.02.2007. u 18:16 sati.