Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinamozgb

Marketing

Eduardo zaokružio na 20 pogodaka!

Na Hajdukovu popodnevnu tricu, Dinamo je na Kantridi identično odgovorio! U zadnjih sedam minuta Rijeka je visokih 0:3 uspjela smanjiti na podnošljivih 2:3, no to nije nimalo umanjilo zadovoljstvo Zagrepčana prvim proljetnim bodovima. U Maksimiru mirno čekaju subotnji veliki derbi.


Pet pogodaka, tri žuta i dva crvena kartona (Linić i kondicijski trener Štefanić), nekoliko neiskorištenih prilika, obilježje su utakmice koja je djelomice ponudila spektakl, ali je nekoliko putta bila na rubu incidenta! Poglavito nakon 70. minute, nakon što je Dinamo učvrstio 2:0 vodstvo pogotkom Eduarda iz jedanaesterca.

- Bio je to "košarkaški" prekršaj, nježan - prokomentirao je trener Rijeke Milivoj Bračun naizgled prijepornu situaciju u kojoj je Rendulić povukao za majicu

Eduarda ispred Žilića. Tada su Riječani izgubili živce, posebno Linić i Bule, kojega zapravo dotad nismo niti vidjeli u igri. Pravodobnom podjelom kartona Vučemilović je zadržao niti utakmice iako je i Buli za brutalni prekršaj na Ćorluki trebao pokazati put u svlačionicu. Rijeka je tada ostala s igračem manje i još jednu neopreznost njihove obrane iskoristio je poput kobre budni Eduardo i postavio sigurnih 3:0, sve je bilo odlučeno 12 minuta prije kraja.

"Buki, mi smo uz tebe", ispisano je na Eduardovu suspenzoru, poruka je to ohrabrenja upućena teško ozlijeđenom suigraču Marijanu Buljatu, kojeg je na treningu ozlijedio baš Eduardo. Nakon svakog pogotka pokazivao je tu poruku.

I ta potankost iskazuje zajedništvo plave svlačionice, potvrđeno i u trenucima kad su Riječani silom pokušali nešto učiniti, no naletjeli su na čvrsti bedem koji je znao kako odgovoriti na provokacije. Tvu plavu momčad sigurno nitko i nigdje neće istući.

Ognjen Vukojević odigrao je možda najboljih 90 minuta u Dinamovu dresu, bio je, uz Eduarda i Modrića, ključni čovjek! Omaleni Španjolac Tonito nije se ni vidio i riječka je igra bila paralizirana ostavši bez graditelja igre. Pa iako su Riječani do 60. minute imali više loptu u nogama, bila je to jalova nadmoć.

Dinamo je kontrolirao igru i samo se čekalo kad će učvrstiti vodstvo. Za to se, dakako, pobrinuo Eduardo...


Post je objavljen 18.02.2007. u 11:23 sati.