Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/filmskegreske

Marketing

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Originalni naziv: Harry Potter and the Goblet of Fire
Hrvatski prijevod: Harry Potter i Plameni pehar
Redatelj: Mike Newell
Glume: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Ralph Fiennes..
Kratki sadržaj: Harry (Daniel Radcliffe) počinje svoju četvrtu godinu vještičarenja u Hogwartsu, gdje ga čeka mnogo novih pustolovina koje proživljava sa svojim prijateljima. Prije povratka u školu prisustvuje Quidditch World Cupu - Svjetskom prvenstvu u metloboju, gdje postaje glavni osumnjičeni za prizivanje Dark Marka - znaka Voldemorta. Već prve večeri u Hogwartsu učenici doznaju od profesora Dumbledora (Michael Gambon) da će škola ponovo (nakon dugog, dugog vremena) biti domaćinom TriWizard Tournamenta - Tromagijskog turnira. Blablabla, da vidimo greške..
Godina proizvodnje: 2005.

Najupečatljivije greške:

* Kroz cijeli film, naočale od Rite i Harry-a ponekad nemaju stakla u nekim scenama.. Ipak su oni čarobnjaci, mogli su si pričarati savršen vid... A ne se zezati staromodnim naočalama..

* : Kad je Draco pretvoren nazad u dječaka, Moody zabija njegov štap u zemlju pod kutom od 45 stupnjeva.. Malo kasnije, kad se Draco vrati, štap je ravno zabijen u zemlju...

* Kada Harry baca Siriusu pismo iz vlaka koji se kreće, njegova kosa i odjeća stoje potpuno mirno... Zakoni fizike u Harry-a ne vrijede, hehe ..

* U sceni nakon što Cedric Diggory grli svog oca, on njemu govori : ''To je moj dječak'', ali mu se usne ne miču...

* Negdje na prvoj polovici filma, Moody nema obrve iznad svog magičnog oka.. Kasnije, kad razgovara s Harry-em, na tom mjestu ima gustu bijelu obrvu, koje prije nije bilo..

* Kada Dumbledore otkriva ožiljak na Harryevoj ruci, krv oko nje razlikuje se uz kadra u kadar...


Post je objavljen 17.02.2007. u 18:21 sati.