Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kaodajevazno

Marketing

UN-ova dijeta-post od Anspik

Pišem ovaj post potaknuta jednim postom s naslovnice,a to je post od anspik gdje se kritizira UN-ova dijeta i pritom pokazuje totalno neznanje o nekim stvarima.

Da biste razumijeli u potpunosti koliko je taj post apsurdan u pojedinim dijelovima,morate biti upoznati s UN-ovom dijetom.Pogledajte kod mene post od 23.5.2006. ovdje

(ako mislite pročitati post do kraja,zamolila bih vas da pogledate gore navedeni post,kao i UN-ovu dijetu,ako niste informirani o čemu se radi)
Naime nisam neki pobornik dijeta iako sam i sama bila na dijetama puno puta,ali ne volim kada se neke stvari iskrivljuju i prikazuju onakvima kakve nisu zapravo!

Ne krivim Anspik,čini mi se da ona nije bila na ovoj dijeti i da samo prenosi komentare koje je negdje drugdje pročitala.

Problem nije u dijeti!Problem je u ženama,curama,djevojkama i jednako tako muškarcima i dečkima koji sami sebi rade probleme.Ako nisi u mogućnosti nešto učiniti,nemoj!Ako ne misliš činiti nešto kako treba,nemoj!A ako ipak hoćeš-onda se ne žali!


Prenosim vam komentar koji sam ostavila na blogu:

"uh morat ću kritizirati većinu od napisanog!
Kao prvo,tom se dijetom stvarno jede sva vrsta hrane,nisi nikada gladan(osim ujutro dok se organizam ne navikne samo na voće i jedino ako si osoba sama smanjuje količinu hrane koje će unesti),pogotovo vitamina ne fali jer se jede jako puno voća i što više povrća,uz svako jelo što više salate,bilo kakve.
Da se kile vrate..E ne bi se vratile da se svi pridržavaju onoga što dijeta nalaže,tj. da se još 90 dana poslije dijete za doručak jede samo voće.
Ako netko ima problema sa probavom,može ih imati samo zato jer ih i inače ima jer voće ujutro,natašte ubrzava metabolizam,a da ne pričamo o voćnom danu(čisto je nemoguće da ćeš biti zatvoren nakon što se najedeš voća :-)...
O glavobolji bi se već dalo raspravljati..to ovisi o osobi.
Ja sam imala ujutro glavobolju u početku,zato jer sam navikla najesti se ujutro pa sam bila gladna do ručka,dok se nisam navikla!
A želja za hranom i nervoza!Hello!Tko nije nervozan kada ne može jesti svoje omiljeno jelo! Svaka dijeta stvara nervozu!Ako smo na dijeti,na njoj smo zato jer obožavamo jesti,a kada si to uskratimo..Živci!

Ali moram priznati da sam se ja osjećala puno bolje i zdravije,a ne lošije.
Ne samo na dijeti,nego i inače bi se trebalo na sličan način kombinirati hranu,dakle ne meso s krumpirima i sl.(odnosno ugljikohidrate s proteinima)

Ako je nekom ova dijeta loše napravila(a vjerujem da je) to je samo zato jer za ovu dijetu treba imati vremena ako je se želiš dobro pridržavati.Ako ne stigneš skuhati si svaki dan ručak(a ne možeš kao inače gricnuti nešto usput) i ako preskačeš večeru ili ni nju ne stigneš skuhati..Naravno da ćeš biti gladan i sjeban!
Ali onda nemoj ni ići na dijetu,jer onda to jest izgladnjivanje!

A vjeruj,ako jedeš normalno,budeš itekako sit!"


Na ovo ću još nadodati da se uvijek prije nego što kreneš u nešto,trebaš dobro informirati!
Današnje su djevojke(a sve više i žene) bezglave.
Eto upravo su sada 3 djevojke iz mog razreda na ovoj dijeti.
Jedna ne večera,druga ne ruča...Pa naravno da će biti gladne,živčane,da će imati glavobolju i tome sl.
Ali to je samo njihovo vlastito forsiranje i samo njihov problem!
Ako ljudi poput njih idu okolo po forumima i žale se kako im je teško,nije ni čudno što jedna ovako sasvim dobra dijeta,dođe na ovakav glas!

Dakle vidjesmo kako se informacije lako iskrivljuju i postaju dezinformacije!
Ovo je kao lanac tračeva koje kao uvijek šire bezglave osobe i na poslijetku stvore uvjerljivu priču o nekome/nečemu.

Post je objavljen 17.02.2007. u 16:44 sati.