Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/endimion17

Marketing

Nešto kao Windows Vista

Ali ne i Windows Vista. Njehehe, zajebali ste se ako mislite da sam iskesao onoliku lovu. Imam nešto drugo. :)

Vista Transformation Pack 6. 30 MB, imate na Bugovom DVD-u.
Ako je Vista još funkcionalnija od ove maske, onda svaka čast Microsoftovim dizajnerima. Nadam se da je i stabilnija od XP-a. Vjerojatno će, nakon što izađe Service Pack 1, biti jako siguran sustav.

Evo kako izgleda moj desktop.

Stavio sam rezoluciju na 1280x960, refresh rate na 85 Hz, i mogu reći da imam dobar osjećaj.

Ono što mi se posebno svidjelo, bar u ovom oponašanju Viste, je sidebar. To vam je ova tanka "staklena" ploča s desna, na kojoj leži ICQ. Nju se može popuniti s puno gadgeta, malih programčića koji pokazuju vrijeme što je kompjuter bio upaljen, resurse, mrežni promet, sat, najnovije vijesti preko RSS-a. Ono što mi je najkorisnije je prognoza. Odaberete Zagreb (ili Osijek, Rijeku, Split; nažalost nema Zadra jer, kao i uvijek, Split pokriva cijelu Dalmaciju, koliko god to nelogično bilo) i piše vam temperatura u °F ili °C, grafički prikaz vremena i tekstualni opis. Plus, imate još 4 dana prognoze. Odlična stvar.

Nakon toga, imamo sklapanje prozora u toolbar. Nemam iskustva s Mac-ovima, ali mislim da je to njihova "stvar". Izrazito korisni prečac do stvari na desktopu. Samo sklopite prozor i u trenu vidite što želite.
Malo mi smeta preview onoga što je u taskbaru.

Font Segoe UI nije loš, ali se trebam naviknuti.
Onda novine u folderima. Drukčiji je raspored, imamo kvalitetniji preview.
Dizajn je odličan. Pitam se dokle će Microsoft ići s prozračnošću. Sve se odlično uklopilo s Firefoxovom temom Blueshift.

Rasipnost što se tiče resursa se dobro vidi. Sve je prilično "fensišmensi", ali mi se to tako sviđa. Briga me ako sam se tom izjavom "prodao", ali sviđa mi se. Stvarno jedva čekam to instalirati. Prvo treba kupiti. :)

Windows Vista Upgrade Advisor mi kaže da sasvim slobodno mogu instalirati Microsoft Vistu, ali da bi bilo dobro kupiti još 512 MB RAM-a. Ma nemoj. :D

Mislim da ćemo s Vistom pričekati još neko vrijeme, bar dok to sve ne "legne". Do tada će poslužiti i ovaj odličan program, čije čari još otkrivam.

Post je objavljen 17.02.2007. u 17:06 sati.