Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/staramumija

Marketing

Family secrets revealed

Polako se svašta saznaje. Tako i da je Lil Sis jednom davno čistila kuhinju i prala pod, i naletila na vrećicu friško kupljenog poriluka (Mum veli da je bio jako fiiiiiniiiii), i na brzinu ga nije znala kud maknuti i stavila ga u ormarić s posuđem. Kao, izvadit će ona kad opere cijeli pod.
Mum je bila zbunjena kad je htjela skuhati taj fiiiniiii poriluk (veli da joj i dan danas slina ide, kako je bio "krasan", guštala ga je cijelim putem od placa do doma....njami), pa ga nije mogla naći, tražila ga je po cijelom balkonu među Paterfamilasovim šarafima, potrošenim kutijicama od sladoleda, ribljih konzervi i polovicama štilova od metle ("možda jednog dana dobro dođe"). No, poriluka nigdje nije bilo. Ostale dnevne brige i zadaci brzo su ju odmakli od te teme, školske zadaćnice su se gomilale po svim kutovima našeg stana, i Mum se primila drugih poslova, i na fiiiiniiii poriluk polako zaboravljala, iako je njegov nestanak arhivirala u fajlu "Twilight Zone".
Ubrzo se u kuhinji počeo širiti neki čudan miris (neki bi rekli smrad sličan "mirisu" umrlih sitnih divljih životinja), koji nisu osjećali ni Paterfamilias ni Lil Sis. Mum se nakon par dana stvarno zabrinula, i kao pravi pas tragač krenula njuškati po kuhinji. Smeće? Odmah ga je bacila. Oribala kantu Vimom i Domestosom. Nije prestajalo.
Potraga se prebacila na sudoper. Da nije sifon? Šnjof šnjof šnjof. Blizu, ali nije to to.
I onda, ormarić po ormarić, najednom se u jednom pojavila neka vrećica puna neke čudne tvari koju su mogli identificirati samo forenzičari. I dan danas ostaje dilema da li su to bili ostaci tog fiiiinoooog poriluka, ili možda nečiji posmrtni ostaci, miris je bio isti. lud




Post je objavljen 17.02.2007. u 01:00 sati.