Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/natraska

Marketing

..srce ili razum!? ..

Eh..kad bi to bilo tako lako.. Kako znati šta je ispravno srce ili razum?!
Da li je pametno prepustiti se osećajima da te vode i prihvatiti mogućnost da ćeš biti povređen..ili slušati razum i nikad ne osetiti šta je ljubav!?
Kako bi naš drugar Balašević rekao: "..E pa ljubav mora i da zaboli..! "
(Sada pričam o ljubavi općenito..ljubavi prema životu,ljudima,pa i životinjama.. Ponekad i razumem one koji više vole životinje od ljudi..jer za životinje bar znamo da nas neće povrediti..
Ispada da životinje imaju i više srca nego sami ljudi..heh..smešno ali možda istinito..)
Dakle..šta izabrati...srce ili razum!? ..Neznam za vas..ali ja uvek puštam srcu da me vodi..jer iako možda taj put nije najispravniji,ali najiskreniji sigurno jeste! Neki to možda nazivaju i hrabrošću.. Ali ipak nije to baš tako lako.. Treba znati granicu između hrabrosti i gluposti!
Ali gde je ta granica!??? Prvo treba znati da li je nešto vredno rizika!? Problem je u tome kako na vreme shvatiti da li je nešto vredno truda!
Većinom to saznamo kad već bude učinjeno,kad bude kasno! Mislim da je u tom trenu nabitnije verovati u sebe i učiniti ono šta misliš da je pravilno za tebe,pa makar se to posle i pokazalo pogrešnim! ..Najbitnije je pokušati..znati da si dao sve od sebe i učinio sve šta je u tvojoj moći.. Tako se posle ne moraš mučiti mislima "..šta bi bilo kad bi bilo..!?" Nikada se ne treba kajati na zapravljene postupke,jer sa tim ništa ne možemo promeniti! Važna je samo sadašnjost..a od nje zavisi i budućnost! Vraćanjem na staro ne dobijamo ništa već samo mučenje samog sebe..jer od prošlosti se ne živi! ..Pitamo se zašto su ljudi postali toliko depresivni..pogotovo mladi! Šta se to dešava!? Postoji mnogo toga šta utiče na nas i naše razmišljanje.. U ovim godinama smo naj osetljiviji..jer doživljavamo sve više novih iskustava (i dobrih i loših) ,počinjemo razmišljati svojom glavom..i nailazimo na prepreke kojih do tada nije bilo..spoznajemo neke nove osećaje (koje na početku ne možemo ni objasniti). Neki jednostavno ne mogu podneti sve to..jer je u tom trenu previše za njihov razum koji je do tad bio rasterećen i bez ikakvih briga.. Ali sve to dođe na svoje..svako mora proći kroz neko iskustvo da bi "shvatio" šta je život..

Post je objavljen 16.02.2007. u 23:27 sati.