Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/izvansvega

Marketing

arrr me mate, got meself a new tresure

ovaj post ću posvetit potpuno glazbi, ne znam zakaj, valjd zato jer jednostavno želim.
sad sam još trebam se sjetit kak da započnem, hm...
pa ovak glazbu slušam od bog zna kad, pa ću vas sad malo provest kroz povijest mojeg slušanja glazbe. počeo sam valjd još tam negdje kad sam imao 7 godina pa kad sam pjevao 'zmija me za srce ugrizla' od thompsona i blamirao se tam pred rodbinom ko i večina klinaca mojih godina tad. al dobro, taj dio ću preskočit.
kaj ond, e da ond sam onak slušao kelly family i michael jacksona jerbo je to moja teta tad slušala pa bi joj se ja sam potiho priključio il bi joj uzeo kazetu od m.j. album 'bad' i ond to slušao na walkmanu(za ljude kaj se ne sječaju kaj je to, to je ono slično diskmanu na što su se nekad slušali stvari koje se zovu kazete :), sam da vas podsjetim).
I kaj ond, e da, ond nisam ziher kad točno al znam da je cartoon network još bio na satelitskoj i počeo se prikazivat crtić ed, edd and eddy i u foršpanu tog crtića se vrtila pjesma 'pretty fly for a white guy' od offspringa. E, pa sam ond nabavio na kazeti album iliti 'americanu' i to slušao dost dugo, još sam slušao nekaj tad al nemrem se sjetit kak se taj lik zvao, glazba je bio neki jazz-r'n'b, znam jednu pjesmu kak je išla, išla je onak 'i gotta girl on moon, i gotta a girl on mars, i even got a girl in the center of stars...' itd.
imao sam i fazu kad sam slušao eminema, linkin park itd. tu ajmo nazvat mtv-glazbu jerbo sam u to vrijeme jako puno gledao mtv i gutao večinu stvari koja se prikazivala tamo.
dakle kaj ond, e ond sam sa 13 počeo slušat metallicu, s.o.a.d., ozzy osbourne, blink 182, guns 'n' roses i tak, i dalje večinom mtv-glazbu al malo kvalitetniju ajmo reč.
i tak to me držalo do srednje kad sam otkrijo skroz nove horizonte za koje na žalost u osnovnoj zbog ograničenosti koja je tam vladala nisam imao pojma da postoje.
jedini tamo horizont je praktički bio mtv i da se slučajno nisi pomaknuo dalje i pogledao kaj je iza njega i otkrio da to nije sve na ovom svijetu.
iako je na svu sreću bilo takvih ljudi u mojoj školi koji su našli načine kako se maknut od te monotonije samo što sam ja kao što rekoh bio preglup tad da bi upoznao takve osobe.
odlazak iz osnovnjaka smatram dost važnim dijelom svog života jerbo sam se tu puno promjenio, ako ne i potpuno, od glazbe koju slušam do načina odijevanja i izgleda i do onog najvažnijeg, načina razmišljanja, tj. postao sam puno kvalitetnija i bolja osoba, postao sam zanimljiva osoba sa svojim razmišljanjem i svojim stavom a ne nekim ajmo reč nametnutim koji omće nisam shvačao kaj je.
nije da sam ja išao u ne znam kakvu školu i da je meni tam bilo grozno il nekaj al sam sretan što sam otišao iz nje jerbo me taj trenutak poboljšao ak ne u svim segmentima.
Dakle i tak ja od prvog razreda srednje dakle, 15 god. do danas dakle 17 god. i za pol godine 18 sam otkrio tu mnogo bolju i kvalitetniju glazbu od sveg onog kaj sam prije slušao i kaj je najbolja stvar i dalje ju otkrivam.
Taman kad nađem neki super band i mislim da je to to kaj ja slušam, otkrijem nešto skroz novo i jednako dobro.
I ond kad slušam to nije mi niš posebno al što više slušam otkrivam da je to nešto odlično i jedinstveno, i sretan sam da imam nešto to poput glazbe da me zabavlja, tjera na razmišljanje, tješi kad sam tužan, kad sam ljut i sva ta ostala sranja.
ade pozdrav i uživajte u glazbi, u životu i u svem ostalom(sve dok to ostalo nije nekaj kinki naravno ;) ).

Sun comes up, yeah
It comes up every morning
Sun keeps shining
Yeah, with or without me


Post je objavljen 16.02.2007. u 21:14 sati.