Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/miljevci

Marketing

Kulturno–umjetnička udruga "Miljevci"


"Dragi Miljevčani,
nakon više desetljeća potpune obamrlosti kulturne i tradicijske baštine Miljevaca (stari narodni običaji,pučke pjeme,plesovi,kola,diplenje,itd.),osjetili smo da je prijeko potrebno učiniti nešto u smislu oživljavanja i otrgnuća od zaborava starih miljevačkih narodnih običaja.
Svjedoci smo posvemašnje globalizacije i tehnološke revolucije u svim segmentima ljudskog društva,koje u svojoj bezobzirnoj utrci za materijalnim bogatstvima i profitom prijeti da zatre ono tradicijsko,duhovno,ono naše iskonsko-ono miljevačko.
Danas se sa sjetom prisjećamo kako je nekada miljevački čovjek sa pjesmom na usnama obrađivao svoja polja,sijao žito,orao vinograde,na guvnima vršaj i vijanje žita,a kad se radovi završe ,nakon dobre i obilne užine sastali bi se u konobi pa uz dobru kapljicu vina opet zapjevali.

Upravo stoga kod nekolicine entuzijasta sazrjela je ideja da se na Miljevcima osnuje KUU koja bi imala zadaću očuvanja starih miljevačkih običaja.Ideja osnivanja KUU pretvorena je u djelo dana 13.ožujka 2004. te je održana Osnivačka skupština Udruge.Udruga nosi naziv MILJEVCI,a to je slavom ovjenčano ime na koje smo posebno ponosni i koje su pronijeli diljem svijeta naši Miljevčani.

Kroz udrugu djeluju tri sekcije i to:folklorna,pjevačka i dramsko-recitatorska,i broji 40 članova svih uzrasta sa tendencijom porasta broja članova."

Drago Bačić,predsjednik KUU "Miljevci"

Ovo je bio samo odlomak iz lista Miljevci kojim je objelodanjen osnutak KUU Miljevci.
Treba napomenuti da je u ovih par godina djelovanja KUU Miljevci imala pregršt zapaženih nastupa kako na Miljevcima tako i na raznim gostovanjima.
Udruga se financira donacijama,a osoba za kontakt je Drago Bačić na tel.022/887-102,od kojeg možete doznati više,kao i brojeve žiro računa na koje možete uplatiti svoje donacije.

Samo naprid!



Post je objavljen 16.02.2007. u 18:45 sati.