Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

U pravu je Marijačić, a ne Puhovski: Norac je ubio ženu, a ne dijete


Izjavio predsjednik HHO-a Žarko Puhovski u Merlićevu Kontraplanu da je jedan general HV-a ubio dijete, pa ponovio u Hrvatskom listu da je to citat iz pravosnažne presude. Ivica Marijačić pravilno zaključuje da je jedini pravomoćno osuđeni general HV-a Mirko Norac, ali da se u presudi njemu ne spominje ubojstvo djeteta. Naravno, Norac je osuđen za ubojstvo "ženske osobe", ali to Marijačić prešućuje. Dovoljno mu je da je Puhovskoga "ulovio" u laži.

Svi bi trebali malo pozornije pogledati dokumente iz sudske prakse kažnjavanja ratnih zločina u nas. Nevjerojatnih se pojedinosti tamo nađe, kakvih zasigurno još niste sreli kod naših Jergovića, Tomića, Brešana, Pavičića, Ogreste, Nole...


Dok god u stvarnosti budem pronalazio detalje koji nadilaze maštu, fikcija me neće zanimati.

Te prilike da je Jurić govorio kako su ubili i djecu, govorio je još da je tu bila i bilježnica jer je mala pisala domaću zadaću s naslovom „što mislite o ratu“.

Broj: K-DO-52/06., strana 10


Gornji citat je tužiteljski prepričan iskaz Mate Boroza, svjedoka u procesu protiv Tomislava Madija Čikaga i drugih za okrutno ubojstvo obitelji Olujić iz Cerne. Ubijena djeca su Milena (16) i Marko (13). Otac im je bio Srbin. Bacali su im zbog toga u dvorište i bombu. Sve Milenine dvojbe o ratu razriješila je Madijeva skupina.
A Marijačić i Puhovski neka virnu na link Oreškoviću 15, Norcu 12, Grandiću 10 godina zatvora kako bi razbistrili svoje.


Post je objavljen 16.02.2007. u 00:58 sati.