Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rotvajlerben

Marketing

Pudli i boston terijer

Za prijateljicu blogericu Marinu


Pudli
Veličina:
Minimalna visina malog pudla iznosi 25 cm, a ne smije prijeći 28 cm. Visina patuljastih pudla iznosi 28 - 35 cm.

Image Hosted by ImageShack.us

Dlaka:
Dlaka malog pudla je fina, vunasta i kovrčasta. Priznate boje su bijela, crna, boja marelice, smeđa i siva, i uvijek su jednobojni. Pudli kojima s vremenom dlaka tvori konopce izuzetno su rijetki.

Njega:
Pse namijenjene izložbama mora se šišati u skladu s pasminskim stilom. To zahtijeva veliku
stručnost i znanje, tako da je najbolje da to obavite u specijalnom salonu za pse. Održavanje psa u takvom stilu ne uzima samo puno vremena, nego je uz to i jako skupo, a konkurencija na izložbama je izuzetno velika. Tradicionalni stil šišanja, takozvani "lavlji" stil, imao je u početku sasvim praktičnu namjenu: kolutovi krzna oko nogu i tijela štitili su psa, koji je nekada bio korišten u lovu na vodene životinje, od hladne vode. Ostali dio tijela bio je kratko šišan, kako bi se olakšala njega. Kasnije su tome dodavana razna"uljepšanja". Pudle koji su isključivo kućni ljubimci kraće se šiša, s time da se ostavlja duža dlaka na glavi, ušima i nogama. Održavanje takve dlake je puno jednostavnije. Ovi psi ne gube dlaku. Povremeno provjeravajte zube, kako se ne bi nakupio kamenac, te im redovite čistite uši. Pudle možete često prati.

Narav:
Ovo su živahni, zaigrani psi, inteligentni, vole učiti, ali su i vrlo osjećajni i vezani uz svoga gospodara i njegovu obitelj.

Image Hosted by ImageShack.us

Odgoj:
Mali i patuljsti pudli su izuzetno ineligentne životinje, te će vrlo brzo shvatiti što se od njih traži, ako im ispravno pristupite. Najbolje rezultate ćete postići ako budete nježni, ali dosljedni.

Socijalno ponašanje:
Ovi psi su u pravilu neproblematični kada su u pitanju drugi psi i kućni ljubimci. Svakog posjetitelja glasno najave, ali i ništa više od toga.

Vježbanje:
Pudli će zadovoljno živjeti i u stanu, ali im je svjedno potrebno dosta kretanja.

Image Hosted by ImageShack.us

Boston terijer
O njemu znam vrlo malo nisam mogao naći na netu puno toga o njemu, mene posjeća na francuskog buldoga samo što je viši na nogama i pokretniji.
U nas ga nema baš mnogo.

Image Hosted by ImageShack.us

Matična zemlja: SAD

Podrijetlo: Stvoren je dugim selekcijama i križanjima buldoga, francuskog buldoga, bulterijera i boksera, a prvi put je prikazan u Bostonu 1870. godine. To je, dakle, američki pas englesko-francuske krvi.

Opis: Uzgajaju se tri tipa: laki do 7kg, srednji od 7 do 8,5 kg i teži od 8,5 do 11 kg. Glava je krupna, bez bora, njuška široka i crna, gubica kratka i četvrtasta; oči tamne, velike i okrugle, blagog i inteligentnog izraza; uši su male i tanke, uspravno nošene; vrat je blago zaobljen; prsni koš širok; noge ravne i mišićave; dlaka je kratka, sjajna, fina; boje dlake: crna ili tigrasta sa bijelim mrljama po glavi, grudima i repu.

Narav: Vrlo privržen gospodaru, strpljiv sa djecom, instiktivno dobro odgojen, veoma inteligentan.

Korištenje: Savršen kućni pas, dobro se ponaša u stanu i na svakom drugom mjestu. Poznate su njegove vrline kao kućnog čuvara. To je jedan od najrasprostranjenijih pasa u SAD-u zahvaljujući prvenstveno ugodnim osobinama.

Image Hosted by ImageShack.us
Usporeda Boston terijera i francuskog buldoga



Post je objavljen 15.02.2007. u 16:18 sati.