Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chiica

Marketing

zabrinuta

ne znam je li zato sto mislim da sam cula glupost... ili zato sto me izjava potaknula na preispitivanje same sebe...

da skratim... pricala sam s jednim prijateljem. o plesu. i poceli smo tako malo filozofirati, kad sam ja rekla nesto u smislu da nije svaki ples u smjeru... joj, neznam sta sam rekla. uglavnom, on je opovrgao to moje (kojeg se i dalje ne sjecam tocno) i rekao kako ples sluzi upoznavanju mladih, kako je prvobitno uzet od zivotinja kao ritual zavodjenja, kako se i danas koristi u slicne svrhe... i tako...

na sto sam ja, naravno ostala iznenadjena... ne time sto ples ponekad posluzi u te svrhe, to znam i sama :), nego time sto je on rekao da mu je to ujedno i jedina svrha. pitala sam ga jel on zbog toga plese? samo zbog zavodjenja cura i predigre s vec zavedenima?

rekao je... pa ne bas samo zbog toga, ali vecinom. a inace, u plesu nije bas pocetnik niti neznalica, trenira ga vec podosta godina, i to vrlo uspjesno. i bas me i zato njegova izjava toliko iznenadila.

pitao me, zasto ti pleses?

nisam porekla da je jaaako ugodno plesati u paru, pogotovo s nekim tko ti se svidja, da znam ponekad koristiti ples u svrhe zavodjenja i uzivanja u osobi s kojom plesem... ali rekla sam da volim ples cak i bez toga... da je moguce plesati i solo... da mi se svidja i balet i jazz i suvremeni ples... da jako cesto znam plesati sama po sobi, po kuci, po krevetu ili po podu... da cujem pjesmu, cujem ritam i da osjetim potrebu da pokrenem tijelo, masem rukama, nogama, sto vec, samo da interpretiram glazbu...

pogledao me kao da sam s marsa. i rekao kako on razumije to moje, kako je rekao, solo plesanje na poznatu pjesmu za vrijeme usisavanja, ali da to nije to. da to nije ples. da ne znam o cemu pricam. da ples nije samo za jednu osobu, vec iskljucivo za par.

paf............. stvarno nisam mogla vjerovati svojim usima.

i sad se pitam... ta sva moja prica o pokoravanju glazbi, o osjecanju ritma i navali adrenalina dok se krecem, je li to samo prica? naklapanje praznih rijeci? ima li ples smisao bez romantike? postoji li tamo vani, iza sedam mora i sedam gora:), netko tko plese ponekad samo radi plesa?

Post je objavljen 15.02.2007. u 04:48 sati.