Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ljubavibrak

Marketing

Volite se(be)!

Sretno Valentinovo onima koji vole sebe!
Ne mislim na narcisoidne osobe, već one koji, doista cijene sebe, zauzimaju se za sebe, ne dopuštaju da ih gaze…Koji znaju da su vrijedni bar koliko i drugi, ali čija ljubav prema sebi ne ide na uštrb drugih.
Grlim sve osobe koje znaju kako su vrijedne svakog trenutka ljubavi i sreće koju proživljavaju.
Doista mislim kako oni koji ne vole sebe, koji imaju nisko samopoštovanje, grče se u osjećaju bezvrijednosti, krivnje…ne mogu, iskreno, duboko, od srca, niti voljeti druge.
Mogu se diviti drugima, čeznuti za nekime, željeti nekoga, misliti da ga vole, ali smatram kako to nije prava ljubav. Kod prave ljubavi caruje povjerenje i nema mjesta, grčevitom, strahu.
Ma, sretno Valentinovo i osobama koje se ne vole sa željom da što prije shvate koliko su vrijedni i neponovljivi i kako, sigurno, postoji netko tko bi rado vodio životne bitke na njihovoj strani.
Ljubav u svoj svojoj punini možeš doživjeti ako si dobar prijatelj samome sebi.
Istraživanja su pokazala kako smo skloniji družiti se s osobama koje imaju slično mišljenje o nama kakvo i mi gajimo prema sebi samima.
Osoba koja sebe ne cijeni, koja se ne voli, prije će završiti u vezi s nekim partnerom koji je, isto tako, ne voli, ne cijeni, ponižava…nego s nekime tko , o njoj, misli sve najbolje, i doista je, zdravo, iskreno, voli.
Paradoksalno, ali radije smo na «sigurnom terenu» nego da se promijenimo, da promijenimo mišljenje , stavove, i to u svoju korist.
Čak iako osoba koja se ne voli završi u vezi s nekime tko je voli, ona se neće dobro osjećati. Misliti će da je partner vara, da će prije ili kasnije shvatiti kakva je ona zapravo i da će je napustiti.
Potrebno je puno ljubavi, strpljenja i pažnje ukoliko volimo nekoga tko sebe ne voli. Možda i promjeni mišljenje. Samo postoji opasnost da se, partner, umori, iscrpi, shvati da radi Sizifov posao i da otiđe. Ne zbog toga što nismo vrijedni ljubavi, već zbog toga što mi sami mislimo kako nismo vrijedni.
Svatko je važno i veliko biće. Svatko u sebi nosi komadić dobrih vijesti, da parafraziram autora kojem sam zaboravila ime.
Svatko, baš svatko, rođenjem dobiva kartu za Ljubav i Sreću. Ponekad propuštamo vlakove, ponekad sjednemo u krivi, ali, prije ili kasnije, svatko, baš svatko, stigne na željeno mjesto.
Volite sebe i druge.
Valentinovo je svaki dan.

cerek





Post je objavljen 14.02.2007. u 14:51 sati.