Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Eto, opet ista priča – kad imam o čemu pisati, vremena nemam, a kad je vremena na pretek, e tad inspiracija neće svoju ludu glavu da promoli.
Ovaj semstar mi je najteži do sad – uzimam tri predmeta (dva online i jedan u školi), sva su graduate level pa i samim time malo teži, ali jedan od ova tri mi stvara sve probleme i oduzima skoro svo vrijeme. Svake dvije sedmice moramo da pišemo seminraski rad od nekih 5 listova (bez appendixa punog tabela, proračuna i ostalih zavrzalama) sa još jednom osobom iz razreda koji nam profesorica odredi, i svake dvije sedmice ta osoba se mijenja. Pored toga, u te dvije sedmice, treba još napisati (on your own) seminarski of 2-3 lista i dva od 1-2 lista. Svi su tematski veoma specifični i zahtijevaju research, plus ova tri koja radiš samostalno ne smiju da ponavljaju teme, opažanja i zaključke o kojima je već neko drugi iz razreda pisao. I tako da bi bio orginalan moraš sve to napisati i postirati što prije. Ali bilo bi to nekako i u redu da ja nemam još dva predmeta za koje treba pisati research papers, praviti PPS prezentacije, raditi ostalu zadaću i učiti za testove. I naravno da nemam full-time job!
Gledam juče u kalendar za februar i skoro dvaki dan je rok za neku zadaću. U petak sam čak planirala uzeti day-off da to sve stignem uraditi, ali mi se Mother Nature nasmiješila i odlučila sutra poslati metar snijega, pa nam je šef rekao da sutra imamo snow day, tj. da ne dolazimo na posao. Vjerovatno će i školu otkazati, tako da čitav dan neću iz pidžame izlaziti.

In other news: 21. marta idem na neki seminar u Washington, DC. Jupiiiii!!!
Dragi i ja planiramo posjetiti DC već nekoliko godina i svaki put se desi da odemo negdje drugo. Ove godine smo odlučili da u maju definitivno idemo u DC – sve je već bilo u planu kad se ovaj seminar pojavio prošle sedmice. K’o kec na desetku, što bi rekli kockari. Iako idem na samo 3 dana (naravno, sve je plaćeno) moći ću da izvidim šta je dobro a šta ne, gdje da idemo, a šta da preskočimo. A kako ćemo mi ići na 7 dana, imat ćemo dovoljno vremena za sve, čak i odlazak u Gettysburg. No, o planovima za naš big trip o tom po tom. Treba prvo preživjeti ovaj februar! Back to work now ….


Post je objavljen 13.02.2007. u 19:36 sati.