Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Prognoza je ujedno i dijagnoza akutne gluposti

Kazu da su snovi odraz onoga sto stvarno zelimo, prizeljkujemo i ocekujemo. Sad bih samo rekla bollocks to this, ali odlucila sam ne bit prosta. Zato cu vrlo (ne)argumentirano ovo demantirat.

Obicno sanjam grozote od kojih niskoristi. Recimo, ona stara o ispadanju zubi, ih, to svako malo pa ostanem krezuba. Naviknuh se, vise ni ne pipam desni kad se probudim, oguglah. Takodjer apsolvirah raznorazna strijeljanja tipa Goyin treci svibanj. Nebrojeno puta me prostrijelise kakav vod smrti dok junacki uzvikujem neke pretparacke potparole tipa vise drva, manje crva! Jednom cak imadoh viziju (u jednom snu, to jest) kako me Joe Pesci puni raznoraznim olovnim sredstvima u telefonskoj govornici. Zasto bas Joe, i zasto bas u govornici, niti jedna baba Dzuna mi jos nije uspjela objasnit.

Ali ima jedan san koji se non stop pojavljuje: onaj u kojem postelju mirisnu dijelim sa najruznijim predstavnicima muskocovjecje nacije. Ajde de da jos usnim uzbudljivi sanak u kojem je glavni protagonist jedand od sinova Lee Marvina?? Ali ne lezi vraze. Jednom mi se u sneni mozak uvalio Gordon Brown!! Da, da, taj primjerak svekolike ljepote, k tome jos i politicar i slijedeci premijer ove ponositostasite drzave. Pardon, kraljevstva. Nisam mogla doci k sebi (ni od sebe, ni k sebi) od uzasa kad se probudih. Od tada ga ne mogu vise gledat istim ocima ko i prije.

A da ne zaboravimo jos i ljepseg primjerka covjecje rase: Chris Evans. Da, da, i njega sanjah kako dijelimo isti volumenski prostor u krevetu prepunom mirisne i svjezeustirkane posteljine. Koji mi je tad bio ni dan-danas nisam dokucila. Zlobnici bi rekli da ga podsvjesno prizeljkujem. E, pa zlobnicima porucujem da glodju komad iverice.

I sad novo, najnovije: kolega Sved!!!! U nekom shopping centru koji je istovremeno bio i hotel i ogroman krevet. Dalijeve vizije su mali Mujo u usporedbi sa mojim fantazijama koje ne zelim imati. Dakle, da, sanjah kolegu Sveda kako pritisce svoj grudni kos na moj. Momentalno utrnuh od panike kad se probudih. A tek kad ga vidih to jutro na poslu! Nikad ga vise necu moc istim ocima gledat od muke. Ne trebam napominjat da me ne privlaci ni cirka 3,2 posto. Oli li nisam mogla ukomponirat barem, stajaznam, Miodraga Krivokapica (ovo je samo digresije radi) ili Vladu Divljana (ovo nije digresije radi)? E, ne, nego zgoljavog Sveda koji ni muhi ne bi znao skinut krila, a kamoli ista drugo (dobro, ima zenu, zna valjda sto radi).

Niti jedem lude gljive. Niti dubim na glavi prije spavanja. Niti previse pijem ovih dana. Niti sanjam da sam puna para, lijepa, sa dugackim noktima kojima mogu zagrebat ako zatreba, nista od toga. Ali zato citam ovo cudo nevidjeno prije spavanja. Hm. Mrzim snove.







Na ovo veceras skakutah po kisnim i blatnim i kaljavim potocicima na londonskim plocnicima.

Post je objavljen 13.02.2007. u 22:30 sati.