Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Bolnica pozvala volontere u akciju „Za osmjeh djeteta u bolnici“

„Za osmjeh djeteta u bolnici“, akcija koja je na državnom nivou pokrenuta prije sedam godina i kojoj je cilj promicanje i primjena humanizacije bolničkog liječenja, uskoro bi i u Virovitici trebala dobiti svoje poklonike – uglavnom mlađe volontere spremne mališanima olakšati put ka ozdravljenju. Virovitička Opća bolnica, konkretno Dječji odjel ovih je dana pozvao sve zainteresirane da mališanima kroz pričanje bajki, igranje igrica ili jednostavno druženje kroz razgovor, makar i na jedan sat dnevno, uljepšaju bolničke dane.
"Računamo na odaziv završnih razreda srednjih škola, te onih mladih koji će se i u budućnosti posvetiti radu s djecom, bilo da je riječ o budućim odgojiteljima, učiteljima razredne nastave, psiholozima, defektolozima ili jednostavno ljudima koji vole djecu i žele nešto lijepo učiniti za njih. Neka dođu svako poslijepodne, vjerujemo da će mališanima to puno značiti", kažu na Dječjem odjelu, na kojem je trenutno pet malih pacijenata.
U bolnici objašnjavaju da u akciji zajedno sudjeluju Društvo „Naša djeca“, pedijatrijska sekcija Hrvatskog udruženja medicinskih sestara te Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju. Liječnici ujedno napominju kako ovakav pristup liječenju mališana ima za cilj smanjiti ponekad traumatično iskustvo boravka djece u bolnici, a zajednička skrb liječnika, roditelja i volontera pomoći će najmanjim bolesnicima da se u svojoj bolesti umjesto izoliranima i zaboravljenima osjete voljenima i prihvaćenima.
mm
Virovitica.net

Post je objavljen 13.02.2007. u 05:48 sati.