Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Kakve veze svemirsko povrće ima sa Ivicom Kostelićem

Image Hosted by ImageShack.us

..ili Kako neobični susreti sa nepoznatim povrćem mogu izroditi svakojakim razmišljanjima o svemiru, udaljenim galaksijama, Velikom Prasku i skijanju.

Pa počelo je vrlo nevino uobičajenim jutarnjim odlaskom u obližnji dućan gdje naumih kupiti pola polubilog, dva jogurta Z´bregov i mliko. No u dućanu, pored mrkve, kapule i naslaganih kumpira, ugledah po prvi put u životu ovo čudnovato povrće - koje izgleda kao neko čudnovato svemirsko govance nekog čudnovatog svemirskog bića u potrazi za središtem Velikog Praska, koje je na Zemlju svratilo samo onako usput da se, jeli - pokaki.
Što kad malo razmislite i nije tako čudnovato jer i svemirci na svojim beskonačno dugim svemirskim proputovanjima bezbrojnim udaljenim galaksijama, gdjekada moraju - srat. Valjda.
I gledam ja gledam kako rekosmo, to čudnovato svemirsko povrće, tu egzotičnu cvjetaču/kaul imenom – šenon (izvor informacije: rukom ispisan papirić ispod gajbe), gledam ja njegove čudnovate, ponavljajuće, umjetne i gotovo fraktalne oblike i na pamet mi, kao i uvijek kad kontempliram o fraktalima, pade onaj profesor akademik - Vladimir Paar.
Sjećate se tog žabolikog lika koji nam se onako buljooko i zalizano smješio sa srednjoškolskih udžbenika fizike? E pa otkud sad on? E pa sjetim se ja dakle profesora Paara sa nelaskajućih crno-bijelih fotki i njegove neobične ljubavi prema vlastitoj teoriji o Determinističkom Kaosu, s kojom akademik Paar puca na Nobela ali ništa od toga Profesore ambicija van je he-he takoreć - u kaosu.
Uglavnom, sjetim se ja tog Determinističkog Kaosa i onih čudnovatih ponavljajućih fluorescentnih slija i oblika koje na TVu uvijek prikazuju iza Profesorovih leđa kad dobri Profesor u DobroJutroHrvatska ili u ŽivotuSaZnanošću - izlaže svoju teoriju o Kaosu i fraktalima i tako to, a gdje se te čudnovate kaotične slije i oblici ponavljaju (predstavljajući taj kaos) božemoj - kao da se dobri Profesor napušio halucinogenih droga. Što isto nije isključeno.
I uglavnom, vidim ja da je ovo svemirsko povrće, ovaj šenon štoliveć, isti pljunuti - kaotični oblici!

Tko je sad pomislio da ću reć´ da je šenon isti pljunuti - profesor Paar? A?! Tko je pomislija?!? E svašta! Šta i vama na pamet pada.

Uglavnom, vidim ja da je ovi šenon isto tako deterministički kaotičan kao i one slije i da ne duljim jeste sad skužili otkud u svemu dobri Akademik? I dalje niste? Pa majkumu kako niste!?!
Pa o čemu ja vama pričam cijelo vrijeme!? O Determinističkom Kaosu! DE-TE-RMI-NI-STI-ČKI KA-OS!!!
Odgovor je u Determinističkom Kaosu! Ili kao što bi dobri profesor akademik Paar rekao (pazi sad ovo je ključno):
– sve oko nas je Deterministički Kaos, a obilježje svakog Kaosa je da u njemu NEMA pravilnosti/reda (bezbroj varijacija, bezbroj mogućnosti, bezbroj fraktala, bezbroj nepredviđenih situacija/u ovo sad uskače ona teorija Leptirovo Krilo gdje leptir zamahne u Japanu a tornado zasere u Oklahomi ili nešto tako). ALI budući da je Kaos ipak Deterministički to označava da se u tom sveopćem kaosu IPAK primjećuje neobičan oblik periodičnog ponavljanja/reda (sada zamislite one ponavljajuće fluorescentne slije i oblike ili ako vam je lakše pogledajte – šenon) koji omogućuje neku vrstu predviđanja što bi moglo biti/slijediti, iako bi po pravilu to u Apsolutnom Kaosu – trebalo biti nemoguće!

Kužite? I dalje ne?
Ajmo ovako, dakle:
- sve je Kaos - a kao najbolji primjer toga možemo uzeti um Ivice Kostelića i njegova trabunjanja o nacistima, njemačkim vojnicima, vlastitoj skijaškoj premoći i slično - dakle sve je Kaos i u Apsolutnom Kaosu po pravilima ne bi trebalo biti nikakve pravilnosti/reda. NO, pazi sad - po teoriji Determinističkog Kaosa i u Kaosu se MOŽE pojaviti neki oblik periodičnog ponavljanja/reda – a kao najbolji primjer toga možemo uzeti uporna izletanja/odustajanja Ivice Kostelića sa skijaške staze.

Jel´ kužite sad? Promatranjem šenona kroz prizmu teorije Determinističkog Kaosa postaje sasvim razvidno da mali ima ozbiljnih sikičkih problema sa samim sobom i sa bolesno ambicioznim ćaćom i sa prenapumpanim očekivanjima i sa prepotentnom impotencijom i impotentnom prepotencijom i sve dok to ne riješi - od slave neće biti ništa.
I ko´ što u ´Posljednjem Samuraju´ onaj Watanabe šta glumi samuraja gleda trešnjin cvijet i govori onom pederu Tom Cruisu: ´To ti je bušido´ i ja gledam ovi šenon i govorim vama - e to vam je šenon.
To vam je ljudi moji – šenon ili štoliveć. Dovoljno je pogledati šenon i sve vam postane jasno.
Koji Nobel koji bakraći... smijeh

Post je objavljen 11.02.2007. u 17:32 sati.