Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1986kr

Marketing

PSIHOMODO POP

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge

Zagrebačka grupa PSIHOMODO POP osnovana je 1983. godine. Grupa je svoj glazbeni izričaj gradila na čvrstim rock temeljima. Već tada je bila vidljiva još jedna važna odrednica grupe: žestok i uvjerljiv koncertni nastup grupe na ćelu s frontmanom Davorom Gopcem koji je zauvijek promijenio sva pravila uobičajene rock-predstave na tadašnjoj glazbenoj sceni.

Upravo je na koncertima PSIHOMODO POP-a publika mogla na najbolji način vidjeti i osjetiti da rock'n'roll nije samo glazba nego i stil života. Zbog beskompromisnog pristupa u glazbenom i scenskom izrazu PSIHOMODO POP je šest godina imao status demo grupe.

Napokon, krajem 1988. godine izlazi prvi album Godina zmaja koji ih odmah promovira kao jednu od vodećih grupa na tadašnjoj rock sceni. Hit-pjesma "Ja volim samo sebe" (u engleskoj veziji još neobičnijeg naslova "I'm in love with Gobac") u brojnim je novinskim anketama proglašena pjesmom godine. Iste godine PSIHOMODO POP nastupa na "Grote prijs of Netherland" (Velika nagrada Nizozemske) gdje su u konkurenciji od 600 rock-grupa odabrani među 6 najboljih. Ovaj uspjeh nije prošao nezapaženo, pa se za PSIHOMODO POP zainteresirao tadaj najpopularniji voditelj MTV-a Marcel Vanthil koji je promovirao brojne spotove na MTV-u.

Nakon uspješnih nastupa u Nizozemskoj na svjetski poznatim pozornicama (Paradiso, Milky way...) PSIHOMODO POP 1989. izdaje live album Live in Amsterdam.

Dvadeset godina postojanja PSIHOMODO POP je proslavio serijom koncerata, kompilacijom Tekućih 20.

Post je objavljen 11.02.2007. u 15:22 sati.