Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/putdosrca

Marketing

NAŠE VRIJEME


Paradoks našeg vremena kroz povijest je da imamo veće zgrade - ali kraće živce, šire putove - ali uža gledišta. Trošimo više - ali imamo manje, kupujemo više- ali uživamo manje. Imamo veće kuće i
manje obitelji, više pogodnosti, ali manje vremena.

Imamo više diploma - ali manje razuma, više znanja ali manje rasuđivanja, više stručnjaka- ali ipak više problema, više medicine- ali manje zdravlja.

Pijemo previše, pušimo previše, trošimo nesmotreno, smijemo se premalo, vozimo prebrzo, previše se ljutimo, prekasno liježemo, ustajemo previše umorni, čitamo premalo, gledamo TV previše, i molimo se prerijetko.

Umnogostručili smo naše imetke, ali smanjili svoje vrijednosti.

Govorimo previše, volimo prerijetko, i mrzimo prečesto.

Naučili smo kako da preživljavamo
- ali ne i da živimo.

Stigli smo sve do mjeseca i natrag, ali imamo poteškoću da prijeđemo preko ulice da upoznamo
novog susjeda.
Osvojili smo vanjski prostor - ali ne i unutrašnji prostor.
Uradili smo velike stvari, ali ne i bolje stvari.

Očistili smo zrak - ali zagadili dušu. Savladali smo atom, ali ne i svoje predrasude. Pišemo više - ali učimo manje. Planiramo više - ali postižemo manje.

Naučili smo žuriti - ali ne i čekati. Gradimo više kompjutera da sadrže više informacija, da proizvode više kopija nego ikad, ali mi komuniciramo sve manje i manje.
Ovo su vremena brze prehrane i spore probave, velikih ljudi i sitnih karaktera, brzih zarada i plitkih odnosa. Ovo su dani dviju plaća, ali više razvoda, luksuznijih kuća ali uništenih domova.
Ovo su dani brzih putovanja, jednokratnih pelena, moralnosti koja se može odbaciti, jednodnevnih predstava, preteških tijela, i tableta koje postaju hrana, da utišaju, da ubiju.

Ovo je vrijeme - kada ima mnogo toga u izlogu, a ništa u skladištu.
Vrijeme kada vam tehnologija može donijeti ovo pismo, i vrijeme kada možete odabrati da li ćete ga podijeliti s nekim ili samo obrisati.

Zapamtite, provedite nešto vremena s vašim voljenima, jer oni neće biti tu zauvijek.

Zapamtite, recite poneku ljubaznu riječ onome koji vas gleda sa strahopoštovanjem, jer će ta mala osoba uskoro odrasti i otići. Sjetite se da date topao zagrljaj onome kraj vas, jer je to jedino blago koje možete dati svojim srcem a ne košta ni pare.

Sjetite se da kažete "Volim te" vašem partneru i vašim voljenima, ali najviše od svega i mislite tako. Poljubac i zagrljaj će zakrpiti povredu kada dolaze duboko iz vas.

Sjetite se držati za ruke i cijeniti momente, jer jednog dana ta osoba neće biti tu ponovo.

Dajte vremena ljubavi, dajte vremena razgovoru, i dajte vremena podjeli vaših dragocjenih misli s drugima.

Georg Carlin
A budući je nedjelja - mali poklon za opuštanje!
Ako vas zanima: ovdje je OČEVO PISMO LJUBAVI na engleskom pa pogledajte :)Post je objavljen 11.02.2007. u 14:10 sati.