Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/littleledy

Marketing

Opet rasprave o balu..

Krenule smo prema društvenoj, naravno jedva čekajući da ispričamo ostalima što smo čule. U društvenoj su svi bili nestrpljivi. Ušle smo, prvo sam jedva prepoznala Yocelin koja se metamorfagirala, tj. promijenila je boju i dužinu kose. Definitivno moram naučiti biti metamorfomagus je jer se ja moram mučiti da ofarbam kosu, i onda još boja ne ispadne kako treba. Uglavnom, ispričale smo im sve što nam je Dumbledore rekao.
Harry: Dakle sastanke DA-a moramo nastaviti održavati.
Ja: Naravno, imamo i novu članicu, Amandu.
Amanda: Obavezno. Moram i ja naučiti patronusa, a i ne bi mi škodilo da malo ojačam i vježbam druge čarolije.-rekla je veselo
Cady: A što ćeš sa Maggie?-upitala je Amandu pogledavajući je onako, ispod oka
Amanda: Ništa, nastavit ću se družiti sa njome, jer je super cura.
Anna: Da, kako kome. Nego Leda, ti, Maggie i Marco ste potomci. A tko su ostali?
Ja: Neznam. To bi ja voljela znati, ali nekako ću saznati.
Hermiona: Možda u zabranjenom dijelu u knjižnici ima nešto o Knjizi Tame!?-rekla je iako ni sama nije baš vjerovala u to
Harry: Da, trebalo bi provjeriti. Uzmi moj plašt.-Harry je otišao po njega
Lana: Hermy, ja ću ići s tobom.- stala je pokraj Hermione čekajući Harrya da donese plašt
Lucas: A kako planiraš naći ostale?
Ja: Pa pitat ću mamu ako zna išta o tome i reći joj neka pita djeda. On je još bio dijete pa će se valjda sjetiti tko je dolazio kod njih. Nadam se samo da je još toliko bio tamo da je barem nešto čuo, ako nisu on i moja prabaka prije pobjegli.
Enika: Čekaj malo. Pa nije tvoja prabaka oženila potomka Gryffindora? Mislim, tako smo saznale da smo u dalekom rodu.
Ja: Je, ali to je od mog pravog oca, koji je bio čarobnjak, baka, a ovi sad su sa mamine strane.
Enika: Aha, već sam se sva spetljala.
Ja: Vjeruj mi i ja.
Lana: Dobro idemo mi potražiti u knjižnicu.- zagrnule su se plaštem
Lucas: sretno i pazite da vas ne ulove.
Hermiona: Hoćemo, bez brige.
Cura nije bilo jedno vrijeme, a onda su se vrata društvene počela otvarati. Pronašle su nešto, ali unutra piše još manje nego što nam je rekao Dumbledore. Tako smo otišli spavati odlučni da moramo pronaći potomke ostalih čarobnjaka.
Naravno, prvo što sam napravila kad sam se probudila, sam napisala mami i Lyndi pismo. Lyndu sam samo pitala da li zna što o knjizi Tame, a mami sam napisala poduže pismo. Izostavila sam onaj dio sa Dementorima da se ne brine previše. Pitala sam je da li ona zna šta o tome i neka pita djeda.
U društvenoj nam je to bila glavna rasprava. Svi iz našeg društva su se uključili u traženje potomaka (iako bezuspješno), neki su tu i tamo pazili na Maggie, a ja sam strpljivo čekala pismo.
Za večerom je Dumbledore održao kratki govor-obavijest, nakašljao se i digao.
Dumbledore: Dragi učenici, kao što znate, prosinac je i škola se bliži kraju. Nadam se da marljivo učite i trudite se kako bi što bolje prošli. No neću vam sad o tome govoriti. samo bih vam napomenuo da će se ove godine bal održati ranije, kako bi što više učenika prisustvovalo. Pojedinosti znate, a za one koji su novi-tu je pogledom prešao preko prvašića, "važno je samo da znate da je bal za učenike 4 godine i starije. Ukoliko vas netko stariji pozove na bal, tada je i učenicima 1-3 godine dozvoljeno. Dobar vam tek!
Sjeo je i počeli smo jesti. Ron je opet napunio tanjur, ko da će mu netko sve uzeti. Vrhunac večeri bio je kad je jedna Rawenclavka pala sa stolice. Cijela dvorana je odzvanjala smijehom. Isprva je djevojku bio sram, no tada je prihvatila šalu i naklonila se. Završili smo večeru i otišli u društvenu. I tada je počelo.
Yocelin: O Bože! Božićni bal! Zaista bi htejela ići a nemam sa kime. I nemam što obući! A frizura tek!
Cornilius: Ej, Yocelin smiri se, diši. Imaš još dva tjedna do bala. Pa tek je 10.12, a bal je 22.
Cady: I nisi jedina koja nema sa kime ići.
Ron: Tako je! Nama dečkima je još teže.
Dora: To ti misliš! Koliko ja znam nama curama je teže.
Ella: Da, kako ja mogu znati da li se ja sviđam tom dečku koji se meni sviđa. Mi cure barem nekako pokažemo dečku da nam se sviđa, a vi ste svi tako smotani.
I tako su oni raspravljali i raspravljali i raspravljali... Ja se nisam zamarala sa time s kim ću na bal :). Nakon nekog vremena smo se razdvojili, a neki su se "formirali" u grupice da napišemo zadaću i da malo učimo, Jer ipak sutra počinje nastava, na žalost. :)



Post je objavljen 11.02.2007. u 12:15 sati.