Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Strategija EPH-a oko Petračeva rokovnika


Raspitivao sam se što bi mogla biti pozadina tekstova u Globusu i Jutarnjem listu o sadržaju Petračeva rokovnika. Uočljivo je na oba mjesta da EPH za bombu pod automobil Ninoslava Pavića počinje optuživati Hrvoja Petrača. Kako to, ako su do sada Nacional (Petraču prebliski tjednik) i neki anonimni izvori iz EPH za postavljanje bombe optuživali Hrvoja Gašparinca, kuma Miroslava Kutle? Teza je bila da je Pavić ostao dužan Kutli neku lovu iz zajedničkog posla u Gruppou. O tome je u Nacionalu pisala i sadašnja novinarka EPH-a, Jasna Babić. Pa moguće je da je Kutle prodao potraživanje od Pavića Petraču, pa je Hrvoje išao naplatiti od Pavića na svoj način, uvjerava me jedan izvor blizak USKOK-u. Logično. Ali taj mi izvor nije znao odgovoriti na pitanje zašto u EPH-ovu transkriptu Petračeva rokovnika ne nalazimo imena Željka Bagića, Stjepana Mesića, Marka Nikolića, Željka Goluba...? Jesu li prešućeni ili ih Petrač nije smatrao bitnima za svoj život? A možda ih je bilježio na drugom mjestu?

Ipak, izvor blizak USKOK-u potvrdio mi je da je objavljivanje dijela sadržaja Petračeva rokovnika u EPH-ovim informativno-političkim izdanjima sinhronizirano s postupcima policije koja je dobila priliku nastaviti istragu o Petračevim kriminalnim poslovima.
To onda znači da pozadina EPH-ovog prepričavanja rokovnika ne znači samo privatnu osvetu Ninoslava Pavića
zatvorenom Petraču, uz pružanje zaštite Mesićevom krugu, već i da je riječ o potezu koji je dogovoren na razini Pavić-Bajić-Sanader.


Post je objavljen 10.02.2007. u 23:45 sati.