[tjedniQ]
Preqo volje ...,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[tjedniQ]
Preqo volje ...

Poqušavao sam zbrojiti na što mi je otišao prošli tjedan i ispada da i ne znam. Jedno dva dana sam se naganjao oko novog qompjutora, pa onda internet nije radio te sam se naganjao oko toga, završavao sam neki prijevod, radio jednu leqturu, pročitao roman Zorana Krušvara kojeg ćemo objaviti na proljeće, nosio neke pakete na poštu za Mentorov drugi dio posla, završio dvije table "Sergeja" (a Bob skoro četiri "Mistera Mačqa" pa on po prvi put vodi u utrci za MMMagazin), pola dana izgubio na nervirenje oqo "scene" (vidjeti post od neqidan) i sinoć nacrtao "Borovnicu" ... Nije ni malo, znači, ali dojam mi je bio da samo čitam i razvlačim se, jer sam htio puno više. Nda, zato preskačem "Liq i djelo" ovoga tjedna, jer mi nije do hvaljenja i idem direqtno na podrubričice.

» linQovlje « Pedja Slavni javlja o virtualnoj crtaonici na UPPS-ovu forumu gdje su crtali Grizlija Adamsa (a sad će Elektru) i poziva sve da im se pridruže. Kaqo crtači stripova vaistinu sve crtaju radije nego stripove, ne sumnjam da će qandidata biti masu (Džuqa je, recimo, već davno nacrtao Elektru) ... Tonči se, paq, potrudio pronaći engleske prijevode nekih stranica iz jedne od Trondheimovih najnovijih knjiga, "Les petits riens" ("Sitnice" ili "Ništice") koje će First Second, izgleda objaviti kao "Nothing Diaries". Linkovi su o ovdje i ovdje.

Nisam linqao vaše najdraže? I qaj?

» leQtira « Nu, barem se čitalo. Ovo je, recimo, dobro:



Kao Tintin, načinom razmišljanja i pripovjedanja, ali s današnjim senzibilitetom. Pogled unatrag na kolonijalne dane Francusqe na dalekom Istoqu, predameričke frqe u Vijetnamu i tako to. Uobičajena priča o sazrijevanju, ali s dovoljno dokumentarnih detalja da djeluje svježe i zanimljivo. Postoji i englesko izdanje prvih dvaju albuma pod imenom "By the Numbers", to sam i čitao, ali nisam našao qaver na netu pa sam stavio ovo. Preporuqa.

Dobro je i ovo:



Kad sam od Deqare posudio prva dva, nisam mislio da će mi se ovoliqo svidjeti. Amerika manga (kanadska, zapravo)? Sigurno šit, ne? Ali, ovo nije jedan od onih produkata gdje se manga ropski qopira, već produkt nekoga tko je odrastao na mangi prirodno kao i na Paulu Popeu pa je od mange uzeo format, nešto ritma i zaigranost te napravio odličnu skicu tinejdžerskog mentaliteta (reče mcn koji se cijeli život trudio ne biti tinejdžer i sad mu to fali). Preporuqa.

A dobro je i ovo:



Nije kao "Kako čitati strip", ali prvenstveno zato što je drukčije qoncipirano. Ovo je udžbeniq stripovskoq razmišljanja pa, aqo dobijemo prava, možda bude i na hrvatsqom.

» marQeting « Ad astra je još uvijek ovdje (qupite!), dodat ću i druge linkove usqoro, ali sad stvarno moram ići fingirati da radim ... Inače, qao i obično, qupite Q, qupite "Entropolu"! A ima i starih, squpih auqcija. Fala unaprijed!

Do petqa!

(mcn)

Post je objavljen 10.02.2007. u 13:28 sati.